Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook pretraga

Vest iz Londona

Naš sajt www.audioifotoarhiv.com je nekomercijalan. Izdržava se od dobrovoljnih priloga. Podržite ga donacijom.
Adresa urednika: Dragoslav Simić sicke41@gmail.com. Budite prvi koji će svojim novčanim prilogom podržati ovo kulturno dobro kome zbog nedostatka sredstava preti gašenje.

Ova vest ne bi bila potpuna, ako ne kažem da ima direktne veze sa urednikom sajta, a iz priloga će se razumeti i zašto.

Sarajevski sveštenik Kosta Božić koji je pred atentat pričestio Gavrila Principa, bio je pradeda engleske novinarke i književnice Katharine Quarmby, unuke Lujze Rajner.

Naslov: “Sveštenik, atentator i nadvojvoda Franc Ferdinand”,
napisala Katharine Quarmby

Prevedeno sa korica knjige: “Priča koja oduzima dah” – Dragoslav Simić

Reli Alfandari Pardo
Katharine Quarmby
Katharine Quarmby,
fotografiju snimio Tom Green

From: Katharine Quarmby
Sent: Wednesday, June 25, 2014 7:25 PM
To: Dragoslav Simic
Subject: Fwd: Thistle Single launch

Dragi Dragoslave,

Pomislila sam da bi ste voleli da objavite naslovnu stranu moje e-knjige “Sveštenik, atentator, i nadvojvoda Franc Ferdinand” na svom sajtu – uoči objavljivanja u Londonu u subotu 28. juna 2014. Mislim da lepo izgleda i kao što možete da vidite stavili smo citat vašeg osvrta na knjigu, direktno na korice – hvala!

Knjiga će biti objavljena 28. juna – na 100-godišnjicu atentata naravno, na veoma važan dan za Srbiju.

Veoma bih volela ako možete da spomenete izdanje (publikaciju) na svom veb-sajtu ali molim da ne objavite priču jer izdavač, “Thristle Publishing”, trenutno pokušava da proda prava u Evropi pa bi to napravilo komplikacije i izazvalo probleme sa autorskim pravima. Čim budem nešto više znala javiću – naravno više sledeće nedelje, kada bude priča objavljena.

Moj motiv za ovu priču je to što sam bila zainteresovana dugo vremena za porodičnu istoriju moje majke i porodice sa njene strane. Kao što znate, u Zapadnoj Evropi istorija Balkana, naročito posle raspada Jugoslavije je bila vrlo kontraverzna i bilo je posebno teško za britanske Srbe da govore o svojoj istoriji. Tek sada, 20 godina kasnije, priča se o tome. Moja majka je takođe puno pričala o porodičnoj istoriji i Drugom svetskom ratu, pa čak i o ranijem periodu. Bavim se pisanjem kratkih priča kao i novinarstvom pa sam pomislila da je ovo prava forma u kojoj mogu da pokušam da ispričam priču o mogućoj povezanosti moje porodice sa veoma važnim ovogodišnjim istorijskim događajem – atentatom na nadvojvodu Franca Ferdinanda. O ovome se oduvek pričalo u porodici, ali kako sam istraživala kao novinarka, shvatila sam da je moguće da je nešto od toga istina i da bih mogla da satkam priču o tome. To je priča koju sam napisala.

Najlepše želje,
Katarina

From: Katharine Quarmby
Sent: Friday, June 27, 2014 11:03 AM
To: Dragoslav Simic
Subject: Re: dragoslav simic

Link je postavljen na Amazon. Ako možete da podstaknete ljude iz Srbije da to pogledaju, to bi bilo divno (da li je to moguće, ne znam?)
http://www.amazon.co.uk/Priest-Assassin-Archduke-Franz-Ferdinand-ebook/dp/B00LAECAQW/ref=sr_1_6?s=books&ie=UTF8&qid=1403858930&sr=1-6&keywords=quarmby

Citat na koricama knjige je preuzet i preveden iz vaše recenzije i glasi: "Priča koja oduzima dah".

Sve najlepše,
Katharine

Još malo od urednika sajta:

Ako želite da saznate više o istoriji porodice Božić odnosno o tome kako sam došao do koleginice Katharine Quarmby, odnosno preciznije kako je ona pronašla ovaj sajt, kliknite na link Lujza Rajner - Audio i Foto arhiv SIMIĆ

Postavljeno: jun 2014.

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com

Autor sajta  Kratka biografija Dragoslava Simića, osnivača sajta www.audioifotoarhiv.com
Dragoslav Simić Video zapis - O knjigama koje govore: Veče Dragoslava Simića. Narodna biblioteka Kruševac. Novinarka Maja Martinović, (Radio televizija Kruševac) 2006.
Dragoslav Simić je ekspert za proizvodnju radio programa o čemu svedoči ovaj sajt na kome možete čuti 1000 dokumentarnih radio emsija Dragoslava Simića: opširnije vidi

sicke41@gmail.com

english   YouTube   facebook sajta

Staza Vašeg puta vodi Vas u svet audio i foto arhiva novinara Dragoslava Simića.
Najznačajnije ličnosti iz političke i kulturne istorije nekadašnje Jugoslavije i današnje Srbije, pojavljuju se u izlozima ovog sajta.
Možete čuti veliki broj dokumentarnih radio emisija Dragoslava Simića i njegovih kolega po izboru urednika ili gledati fotografije snimljene iz profesionalnog ugla. Sajt otvara sačuvane porodične zvučne arhive na srpskom jeziku nastale pre i posle Drugog svetskog rata.
"Gosti sajta", “Knjige koje govore”, "Vaša pisma", "Radio kritika", "Prijatelji sajta", "Novi projekti", "Da li ste pročitali retke knjige" ~ samo je deo stranica ove elektronske izložbe okrenute novim medijima u svetu.
Sajt spada u domen nematerijalne kulture. Sajt je nekomercijalan.
Pristup sajtu je slobodan. Podržite ga donacijom. Novčani prilozi uplaćuju se preko žiro računa.
Informacije: urednik sajta Dragoslav Simić sicke41@gmail.com


Srodni linkovi: Vaša pisma, Otvoreno o sajtu, Novo na sajtu, Poklon za poneti, E-prodavnica

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Ako želite lako i brzo da se snađete na sajtu kliknite na početna slova abecede.
Ovaj način omogućiće da lako pretražite sadržaj sajta.

A    B    C    Ć    Č    D    Đ        E    F    G    H    I    J    K

L    Lj    M    N    Nj    O    P    R    S    Š    T    U    V    Z    Ž

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana