Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook
Vaša pisma
Vaša pisma
Otvoreno o sajtu
Otvoreno o sajtu
Novo na sajtu
Novo na sajtu
Pretraga sajta
Pretraga sajta

Sajt oprema i uređuje Dragoslav Simić sicke41@gmail.com

SADRŽAJ - Đ

Sva imena su poređana abecednim redom

Kada kliknete na slova označena plavom bojom direktno slušate, gledate ili čitate označenu odrednicu na sajtu.
Za one koji vole da istražuju ostavljen je uobičajeni postupak. Kliknete na neku od stranica i pretražujete sajt polako.

A     B     C     Ć     Č     D     Đ          E     F     G     H     I     J     K

L     Lj     M     N     Nj     O     P     R     S     Š     T     U     V     Z     ŽĐaci osnovne škole za obrazovanje odraslih  Milojko Milovanović i njegova žena Slavka, su đaci osnovne škole za obrazovanje odraslih iz zaseoka Zabava, selo Radanovci kod Bajine Bašte. Ovo dvoje ljudi su moji omiljeni likovi jer su govorili, iskreno, iz duše, a takve ljude je retko sresti. Stranica “Moć radija”.
„Đetići u parlamentu“  Nikac od Rovina pseudonim, napisao je komediju Đetići u parlamentu kao savremenik doba crnogorskog kralja Nikole. Radio adaptaciju ove komedije kao i osvrt kritičara Ranka Burića možete videti i čuti na stranici “Gosti sajta”.
Đilas  ili priča o prijateljstvu. Emisija je snimljena 2011. povodom 100 godina od rođenja Milovana Đilasa, a na osnovu neobjavljenih tonskih zapisa koje sam načinio sa Milovanom Đilasom 1989, i deset godina kasnije, sa Matijom Bećkovićem i Desimirom Tošićem. Stranica „Gosti sajta“.
Đorđe Đelić  Urednik Srpskog radio Klivlenda ispričao je usmenu istorija “srpske Amerike”, u Klivlendu, 1990. godine. Dragocen prilog za istraživanje života Srba u Americi. Stranica “Gosti sajta”
Đorđe Kontić  Očni lekar interesantno svedoči o „uticaju dečijih radio drama“ na formiranje njegovog intelektualnog sveta. Stranica “Moć radija”
Đorđe Krkljuš  Stranica "Arhiv sajta"
Đorđe Lebović  Kao petnaestogodišnjak, zbog svog jevrejskog porekla, biva interniran u zloglasne nemačke koncentracione logore Aušvic, Mauthauzen i Saksenhauzen. Gorka iskustva stečena u ratu ostaviće kasnije dubok trag u njegovom dramskom delu. Već tokom studija radi kao novinar na Radio Beogradu i u humorističkom listu "Jež". Bio je upravnik drame u Beogradskom dramskom pozorištu. Pored pozorišnih, radio i televizijskih drama, radio je scenarije nekih od najpoznatijih filmova sa prostora Bivše Jugoslavije, kao što su "Valter brani Sarajevo" i "Partizanska eskadrila" Hajrudina Šibe Krvavca. U svojim dramama, evocirajući uspomene tragičnog detinjstva, Lebović je pokušavao da dođe do odgovora na pitanja vezana za najdublje i najzaumnije procese koji u ljudima pokreću žeđ za destrukcijom u uslovima stvorenim ratom. Stranica "Gosti sajta"
Đorđe Malavrazić  Predmet ovog dela na sajtu je razgovor koji je vodio sa profesorom Mihailom Đurićem 2000. godine za Radio Beograd 2. VIDI stranicu "Gosti sajta"

- U seriji emisija dokumentarnog programa "Govori da bih te video" u okviru tema "Autobiografije uživo" jedan od učesnika bio je i Đorđe Malavrazić. VIDI stranicu "Radio emisije iz kolekcije"

- "Radio prenos sahrane Kralja Aleksandra", 18. oktobra 1934. je neobično važno otkriće za srpsku radiofoniju i o tome je opširno govorio Đorđe Malavrazić. VIDI stranicu "Predavanja u Kolarčevoj zadužbini"

- O temi "KNJIGA KOJA GOVORI", naziv edicije Dragoslava Simića novinara Radio Beograda autora brojnih dokumentarnih radiofonskih dela o ljudima i zbivanjima koji su obelezili 20. vek, u okviru stranice "Promocije", VIDI, maja 1998. govorio je Đorđe Malavrazić.
Đorđe Malavrazić  Kаzivаnjе nа tribini о knjizi „Аutоbiоgrаfiје uživо“ Drаgоslаvа Simićа, Kоlаrčеvа zаdužbinа, mај 2007.
Đorđe Malavrazić govori tokom štrajka novinara 1992.  Protest novinara Drugog programa Radio Beograda, 1992. zbog nametanja novog glavnog urednika, od strane rukovodstva RTS, prikazan je ovde kroz IZVORE iz štampe koji su naznačeni kao i jednim govorom Đorđa Malavrazića održanim u Udruženju književnika Srbije, aprila 1992. Stranica “Gosti sajta”.
Đorđe Stojanović  Stranica "Prijatelji sajta"
“Đukanović i sin“  Kakav je to naslov “Đukanović i sin”?
U Vladinom slučaju “Đukanović” je otac i da nije bilo starijeg Đukanovića oca, ova emisija nikad u ovom obliku ne bi bila predstavljena. Otac Đukanović snima na kasetofonu rođendane svog jedinca Vlade od njegove treće godine i čuva sve tonske zapise. Vlado Đukanović je srpski i jugoslovenski lingvista srednje generacije, rođen u vreme kada je roditeljima vaspitni idol bio maršal Jugoslavije, Josip Broz Tito, a partizansko vojevanje sinonim borbe za slobodu. Emisijom je obuhvaćen dokumentarno Vladin život u razmaku od preko 30 godina. Ako Dani evropske baštine imaju temu "Jezik i pismenost", onda je ova emisija izvorni primer razvoja misli i jezika nastalog na ovom tlu koji prati odrastanje jednog čoveka. Stranica „Gosti sajta“.
Đuliano Marinković  Đuliano Marinković je novinar istraživač koji od 1996. godine izveštava o „Nepoznatim letećim objektima“. Odlična radio emisija "Bliski susreti pilota i NLO-a" koja je emitovana 19. oktobra 2012. na Drugom programu Hrvatskog radija, označava kompilaciju podataka o nebeskim vazdušnim anomalijama. Stranica „Gosti sajta ~ sajber prostor za XXI vek“.
Đuro Šušnjić  Profesor na nekoliko jugoslovenskih univerziteta, sociolog koji je decenije posvetio naučnom radu. Njegove knjige, i one ranije i najnovije, dragoceno su štivo autora izuzetne erudicije. Draž ovog izdanja čini sačuvan Šušnjićev glas. Snimak je načinjen na jednoj tribini u Kikindi sa temom "Dijalog, susret razlika". Stranica "Knjige koje govore"
Profesor Đuro Šušnjić ~ „Razum i tolerancija“,
reč profesora Šušnjića 
Profesor na nekoliko jugoslovenskih univerziteta, sociolog koji je decenije posvetio naučnom radu. Njegove knjige dragoceno su štivo ovog autora izuzetne erudicije. Živa reč profesora Šušnjića, sačuvana na ovoj stranici, spada u dragocenosti koje se mogu meriti darovima koje je Bog poklonio čoveku: vid, izlazak i zalazak sunca. "Razum i tolerancija", kao način življenja su osnovne misli koje zauzimaju centralno mesto u knjigama i predavanjima Đure Šušnjića. Njegovo obraćanje na tribini u Kikindi “Dijalog, susret razlika”, 2002. godine, u saradnji sa profesorom Jovicom Trkuljom, snimio je urednik sajta Dragoslav Simić. Stranica “Gosti sajta”.
Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana