Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook

Slušajući radio

Muzički dokument

Predrag Gojković Cune

Ko nije u četvrtak, 24. 8. 1995. slušao radio propustio je priliku da čuje autobiografsko kazivanje uz pesmu nikog drugog do popularnog Predraga Gojkovića Cuneta! On je na zanimljiv način, jednostavno i neposredno govorio o svom životnom putu i to od ranog detinjstva do prvih većih pevačkih uspeha. Sećao se kako je još od malih nogu počeo da peva i kako mu je pesma pomogla u teškim danima okupacije. Prisećajući se pesama koje je još tada uspešno pevao, Cune nije interpretirao, prateći se na gitari, kadkad pevušeći a kadkad i punim glasom. Tako se pred slušaocima stvarao dokument prvog reda: zaslugom neumornog Dragoslava Simića, koji je mikrofon prepustio poznatom interpretatoru narodiih i zabavnih melodija. Čuli smo mnogo zanimljivih pojedinosti ne samo o umetniku nego i o vremenu u kojem je on stasao na estradnom podijumu.

Ako kažemo da Cune ume da priča isto kao što ume i lepo da peva, onda smo rekli sve! Pevač narodnih pesama koji je ugled stekao zahvaljujući neospornoj činjenici što se kao interpretator svrstao među one koji imaju i umeju da neguju vlastiti stil koji na najlepši način produžuje sjajnu tradiciju našeg narodnog pevaštva. Cune je svoje živopisno kazivanje morao prekinuti upravo kada je došao do najzanimljivijih trenutaka umetničkog puta, s tim što će ga nastaviti sledećsg četvrtka, jer tako diktira neumoljiva shema radio-programa. Smatra se da bi Dragoslav Simić valjalo da spoji oba dela Gojkovićevog kazivanja i od njih načini jednočasovnu autobiografsku dokumentarnu radio-dramu.

Dr Raško V. Jovanović
"Politika Ekspres"
ponedeljak 28.08.1995.

Više na linku Knjige koje govore - Predrag Gojković Cune i Gosti sajta - Predrag Gojković Cune

Postavljeno: mart 2013.

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com


Staza Vašeg puta vodi Vas u svet audio i foto arhiva novinara Dragoslava Simića.
Najznačajnije ličnosti iz političke i kulturne istorije nekadašnje Jugoslavije i današnje Srbije, pojavljuju se u izlozima ovog sajta.
Možete čuti veliki broj dokumentarnih radio emisija Dragoslava Simića i njegovih kolega po izboru urednika ili gledati fotografije snimljene iz profesionalnog ugla. Sajt otvara sačuvane porodične zvučne arhive na srpskom jeziku nastale pre i posle Drugog svetskog rata.
"Gosti sajta", “Knjige koje govore”, "Vaša pisma", "Radio kritika", "Prijatelji sajta", "Novi projekti", "Retke knjige" ~ samo je deo stranica ove elektronske izložbe okrenute novim medijima u svetu.
Sajt spada u domen nematerijalne kulture. Sajt je nekomercijalan.
Pristup sajtu je slobodan. Podržite ga donacijom. Novčani prilozi uplaćuju se preko žiro računa.
Informacije: urednik sajta Dragoslav Simić sicke41@gmail.com


Srodni linkovi: Vaša pisma, Otvoreno o sajtu, Novo na sajtu, Poklon za poneti

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Ako želite lako i brzo da se snađete na sajtu kliknite na početna slova abecede.
Ovaj način omogućiće da lako pretražite sadržaj sajta.

A    B    C    Ć    Č    D    Đ        E    F    G    H    I    J    K

L    Lj    M    N    Nj    O    P    R    S    Š    T    U    V    Z    Ž

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana