Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook pretraga

Beleška urednika sajta Dragoslava Simića:

Ovaj moto sajta prikazuje način rada primenjen u emisijama čiji sam autor.

Ivo Andrić. Iz priče „Alipaša“:

„Slušam ga dugo i pažljivo, samo mi ponekad dođe da mu upadnem u reč i da mu kažem šta ja mislim o tome. Da, dođe mi da to učinim, ali neću mu kazati ništa, jer ja ničiju priču ne prekidam i nikog ne ispravljam, ponajmanje stradalnika koji priča o svom stradanju. I kud bih ja došao kad bih to činio. Onda priče ne bi ni bilo. A svaka priča je, na svoj način, i u određenom trenutku, iskrena i istinita, a kao takvu treba je saslušati i primiti...“

Beograd pred 5. oktobar 2000.

Naš sajt www.audioifotoarhiv.com je nekomercijalan. Izdržava se od dobrovoljnih priloga. Podržite ga donacijom.
Adresa urednika: Dragoslav Simić sicke41@gmail.com. Budite prvi koji će svojim novčanim prilogom podržati ovo kulturno dobro kome zbog nedostatka sredstava preti gašenje.

Gotov je!
Grafit sa zida u Beogradu pred 5. oktobar 2000.

Jugoslovenska drama počela je 1986. godine kada je Slobodan Milošević izabran za predsednika Predsedništva Saveza komunista Srbije.

6. decembra 1989. Slobodan Milošević je proglašen za predsednika Predsedništva Srbije.

Tokom decembra iste godine u Beogradu i širom Srbije, počelo je osnivanje političkih stranaka, a 16. jula 1990. godine Savez komunista Srbije i Socijalistički Savez radnog naroda Srbije se ujedinjuju u Socijalističku partiju Srbije. Za predsednika je izabran Slobodan Milošević.

Na političkoj sceni Srbije izdvajaju se ličnosti kao Dragoljub Mićunović, Zoran Đinđić, Vuk Drašković, Vesna Pešić, Vojislav Šešelj i mnogi drugi, a u BIH i Hrvatskoj Radovan Karadžić, Alija Izetbegović, Franjo Tuđman, Stipe Mesić, dr Jovan Rašković i mnogi drugi. U Sloveniji to su: Janez Janša, Janez Drnovšek i drugi.

Srušena je Jugoslavija, stvorena 1918, obnovljena 1944, zajedničkim naporom čelnih ljudi Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Formiraju se nezavisne države od bivših jugoslovenskih republika. U Srbiji započinje najveća inflacija koju je moderan svet video u XX veku. Od političara u Crnoj Gori izdvajaju se Milo Đukanović i Momir Bulatović.

Rat u BIH i Hrvatskoj traje.

1999. NATO savez posle mnogobrojnih upozorenja upućenih Miloševićevoj Vladi, da se stane na put krvoproliću u Bosni i Hercegovini i na Kosovu, bombarduje SR Jugoslaviju koju sada čine Srbija i Crna Gora.

Sve do oktobra 2000. godine traju protesti različitih političkih grupacija, protiv režima Slobodana Miloševića.

Narodnim demonstracijama u Beogradu, 5. oktobra 2000. godine, srušena je Vlada Slobodana Miloševića, a grafiti kao ovaj koji vidite na slici “Gotov je”, obilaze Srbiju.

Nastaviće se...

Slušaj:      (mp3)

postavljeno: oktobar 2012.

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com

Autor sajta  Kratka biografija Dragoslava Simića, osnivača sajta www.audioifotoarhiv.com
Dragoslav Simić Video zapis - O knjigama koje govore: Veče Dragoslava Simića. Narodna biblioteka Kruševac. Novinarka Maja Martinović, (Radio televizija Kruševac) 2006.
Dragoslav Simić je ekspert za proizvodnju radio programa o čemu svedoči ovaj sajt na kome možete čuti 1000 dokumentarnih radio emsija Dragoslava Simića: opširnije vidi

sicke41@gmail.com

english   YouTube   facebook sajta

Staza Vašeg puta vodi Vas u svet audio i foto arhiva novinara Dragoslava Simića.
Najznačajnije ličnosti iz političke i kulturne istorije nekadašnje Jugoslavije i današnje Srbije, pojavljuju se u izlozima ovog sajta.
Možete čuti veliki broj dokumentarnih radio emisija Dragoslava Simića i njegovih kolega po izboru urednika ili gledati fotografije snimljene iz profesionalnog ugla. Sajt otvara sačuvane porodične zvučne arhive na srpskom jeziku nastale pre i posle Drugog svetskog rata.
"Gosti sajta", “Knjige koje govore”, "Vaša pisma", "Radio kritika", "Prijatelji sajta", "Novi projekti", "Da li ste pročitali retke knjige" ~ samo je deo stranica ove elektronske izložbe okrenute novim medijima u svetu.
Sajt spada u domen nematerijalne kulture. Sajt je nekomercijalan.
Pristup sajtu je slobodan. Podržite ga donacijom. Novčani prilozi uplaćuju se preko žiro računa.
Informacije: urednik sajta Dragoslav Simić sicke41@gmail.com


Srodni linkovi: Vaša pisma, Otvoreno o sajtu, Novo na sajtu, Poklon za poneti, E-prodavnica

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Ako želite lako i brzo da se snađete na sajtu kliknite na početna slova abecede.
Ovaj način omogućiće da lako pretražite sadržaj sajta.

A    B    C    Ć    Č    D    Đ        E    F    G    H    I    J    K

L    Lj    M    N    Nj    O    P    R    S    Š    T    U    V    Z    Ž

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana