Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook

Đorđe Krkljuš

silosi

Na početku ove priče valja odgovoriti na pitanje kakve ja veze imam sa silosima u Konstanci poslovnog čoveka iz Beograda Zorana Drakulića.

Boravio sam 2009. u Bukureštu kod svog kolege Milana Petrovića koji je u fascinantnoj radnoj energiji koju poseduje, projektovao i odlazak u Konstancu, „da vidiš Drakulićevu firmu“. Putovanja su moja strast, ali po tom kišnom danu ti silosi me baš nisu preterano interesovali. Međutim, ovde se slučajno uključio ing Đorđe Krkljuš, rukovodilac ove firme u pristanišnoj zoni Konstance. Izneo je poslovnu strategiju Drakulića načinom koji je u meni izazvao interesovanje jer se iz te priče zaključilo da se radi o privredniku koji privatizaciju nije iskoristio da „uništi kupljeno“ več naprotiv „da kupljeno oplemeni i uveća“, a da kapitalizam kojim se bavi dobije lice „oglednog dobra“ u domaćim uslovima.

Osećaju da sam u „pozitivnoj zoni“ sigurno su doprinele svakodnevne vesti o kriminalnim radnjama domaćih tajkuna, o loše vođenoj privatizaciji naših preduzeća. Zato sam snimio deo priče našeg domaćina Đorđa Krkljuša u očekivanju da sretnem i Zorana Drakulića i tako pružim mogućnost posetiocima sajta da čuju ovu priču u celini, jer bez Drakulića nema težišta na koje se može osloniti ova medijska inspiracija.

Slušaj:     (mp3)

Postavljeno: novembar 2009.

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com

Srodni linkovi: Vaša pisma, Otvoreno o sajtu, Novo na sajtu, Poklon za poneti

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Ako želite lako i brzo da se snađete na sajtu kliknite na početna slova abecede.
Ovaj način omogućiće da lako pretražite sadržaj sajta.

A    B    C    Ć    Č    D    Đ        E    F    G    H    I    J    K

L    Lj    M    N    Nj    O    P    R    S    Š    T    U    V    Z    Ž

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana