Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook

Idea Funders

АУДИО И ФОТО АРХИВ СИМИЋ

Чувари историје

КРАТАК ОПИС:

Магнетофонска трака је забележила многе судбине и сачувала их од заборава. На сајту www.audioifotoarhiv.com свако ће наћи нешто по свом укусу...


ОПИС ПРОЈЕКТА:

Драгослав Симић

Драгослав Симић, аутор и уредник www.audioifotoarhiv.com

Цео професионални век посветио сам радију. Имао сам прилику да, као новинар, упознам многе занимљиве људе и чујем њихове животне приче. Све те приче сам снимао и годинама чувао на полицама своје архиве... А онда су ми нове технологије, рачунари и интернет омогућили да своју архиву дигитализујем и учиним доступном 24 сата дневно свима на овој планети. Са пуно ентузијазма, 2009. године покренуо сам сајт www.audioifotoarhiv.com

pocetna

Тада нисам знао да је осим жеље да ствар успе, потребно имати и новац. Сајт треба опслуживати... Веб мастер, монтажер звука, продуцент, преводилац на енглески језик нису чланови моје породице. Домен и простор на вебу није моје власништво. Једино је бесплатан мој рад.

У тренутку када сам почео било је важно да видим остварење свог сна: сачувати говор и језик радио емисија.

sadrzaj

Овде ће свако наћи нешто занимљиво, нешто по свом укусу... На располагању је преко 1000 линкова из мојих документарних радио емисија. Нађе се ту и понека аутобиографија, ретка фотографија...

sadrzaj

sadrzaj

sadrzaj

sadrzaj

и још много, много тога...

Извод из рецензије проф. др Ирине Суботић:

"Аудио и фото архив Драгослава Симића – је јединствени wеб сајт изузетног значаја који садржи велики број података везаних како за знамените личности и познате историјске, друштвене и културне догађаје, тако и за тзв. мале људе и приватне историје које, у суштини, чине богатство непознатог свакодневног живота.

Треба нагласити да је Драгослав Симић професионално везан за медиј радија и да је у тој области остварио изванредне резултате, а да је у новој технолошкој ери пронашао драгоцен начин још интензивнијег и богатијег прикупљања и архивирања свима доступног материјала. Аудио и фото архив настао је као приватна иницијатива од општег значаја. У њему, могу се наћи ретки записи у широком распону целог XX и почетка XXI века најистакнутијих актера наше историје и културе."

Recenzija

Потребна ми је Ваша помоћ да одржим овај сајт у животу и наставим са радом на проширењу ове драгоцене документарне архиве.

Једним кликом на дугме "ПОДРЖИТЕ" можете донирати преко PayPal-a жељени износ или по повлашћеној цени купити неку од понуђених награда са посветом...

Унапред хвала!


РИЗИЦИ:

Опстанак сајта www.audioivideoarhiv.com ризнице нематеријалне културе је угрожен из материјалних тј. финансијских разлога. Потребан ми је износ од 1.800 $ да обезбедим нормалан рад у 2016. години. Без обзира на износ који прикупим, награде које изаберете и платите ће бити испоручене почетком марта.


ПОРУКА:

Џими Вејлс оснивач Википедије створио је слободну енциклопедију која припада свима. У пропратном писму корисницима написао је: „Молим Вас размислите о донацији која може да одржи Википедију.“ Мој сајт није начињен да се мери са Википедијом. Међутим, Ваша мала донација, једина додирна тачка коју имам са Википедијом, користила би одржавању овог сајта. Била би примљена са захвалношћу.

Postavljeno: mart 2016.

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com

Srodni linkovi: Vaša pisma, Otvoreno o sajtu, Novo na sajtu, Poklon za poneti

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Ako želite lako i brzo da se snađete na sajtu kliknite na početna slova abecede.
Ovaj način omogućiće da lako pretražite sadržaj sajta.

A    B    C    Ć    Č    D    Đ        E    F    G    H    I    J    K

L    Lj    M    N    Nj    O    P    R    S    Š    T    U    V    Z    Ž

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana