Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook

"Avenija Amerika"

Milan Mišić
dopisnik Politike iz Vašingtona

Milan Mišić

Zahvaljujući seriji tekstova kolege Milana Mišića dopisnika dnevnog lista POLITIKA iz Vašingtona koje je pod nadnaslovom “Avenija Amerika”, objavljivao njegov list, naši čitaoci su mogli više da doznaju o “knjigama na struju”. Uz saglasnost Milana Mišića koji je ove tekstove objavljivao u prvoj polovini 2011. godine, u kulturnom dodatku “Politike” i posetioci ovog sajta moći će da uživaju u otrkivanju budućnosti.

Smatram sebe samo radoznalim čitaocem novina, a kolega Milan Mišić je svojim tekstovima u “Aveniji Amerika” obogatio moja saznanja o IT tehnologijama i prikazao ljude i sudbine elektronskog doba. Još šezdesetih godina XX veka Makluan je pisao:

“Prisustvujemo kraju mehaničke ili Gutembergove ere u kojoj su dominirale mašine za štampanje ... i prisustvujemo rađanju novog elektronskog razdoblja koje može da se nazove i dobom informacija.” Milan Mišić ima profesionalnu sreću da, kao dopisnik iz Vašingtona, bude na izvoru ovih novih informacionih tehnologija danas o kojima je vizionarski pisao genije komunikologije Maršal Makluan pre pedeset godina. Svake nedelje, posle objavljivanja Mišićevih tekstova u matičnim novinama, ti sadržaji naći će se i na ovom sajtu. Originalni tekstovi štampani su ćirilicom u Politici, a ovde su prelomljeni latiničnim pismom.

Vidi - Avenija Amerika

Kratka biografija Milana Mišića:

Milan Mišić (1949), dopisnik ”Politike” iѕ SAD, diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. U ”Politici” je od 1972. Bio je dopisnik iz Južne Azije (Nju Delhi) u dva mandata (1978-82. i 1986-89.) i sa Dalekog Istoka (Tokio – 1989-92). Odgovorni, pa glavni i odgovorni urednik ”Politike” od 2001. do 2005. Pored spoljnopolitičkih tema, piše i o visokoj tehnologiji, globalizaciji i fenomenima modernog doba.

Postavljeno: novembar 2011.

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com

Srodni linkovi: Vaša pisma, Otvoreno o sajtu, Novo na sajtu, Poklon za poneti

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Ako želite lako i brzo da se snađete na sajtu kliknite na početna slova abecede.
Ovaj način omogućiće da lako pretražite sadržaj sajta.

A    B    C    Ć    Č    D    Đ        E    F    G    H    I    J    K

L    Lj    M    N    Nj    O    P    R    S    Š    T    U    V    Z    Ž

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana