Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook pretraga

NOVA KNJIGA

Vek slikan mikrofonom

Knjigu naručite preko adrese
sicke41@gmail.com

Naš sajt www.audioifotoarhiv.com je nekomercijalan. Izdržava se od dobrovoljnih priloga. Podržite ga donacijom.
Adresa urednika: Dragoslav Simić sicke41@gmail.com. Budite prvi koji će svojim novčanim prilogom podržati ovo kulturno dobro kome zbog nedostatka sredstava preti gašenje.

Vek slikan mikrofonom

VEK SLIKAN MIKROFONOM
Dragoslava Simića

Vuk Karadžić je slušao i zapisivao perom svoje pripovedače. Dragoslav Simić je u našem veku slušao učesnike svojih radio emisija i zapisivao mikrofonom. Sve što je uradio u profesionalnom životu kao urednik emisije “Govori da bih te video”, Radio Beograda 2, sačuvao je autor na svojoj elektonskoj platformi Audio i Foto arhiv SIMIĆ. Taj sajt je sada izvor za ovu knjigu koja se čita i sluša korišćenjem QR koda.

Knjiga Vek slikan mikrofonom je nastavak prve knjige Glasom pisana istorija, Klio, Beograd 2018. godine, napisana sa istom idejom: usmena istorija XX veka. Autor je profesionalno vezan za medij radija i u toj oblasti je ostvario zavidne rezultate. U novoj tehnološkoj eri pronašao je dragocen način još intenzivnijeg i bogatijeg prikupljanja i arhiviranja govorne istorije. Njegov novinarski instinkt nepogrešivo ga je vodio do vrela samih događaja, do neobičnih ljudskih sudbina, do samog središta vremena u kome živimo. Ovo je zbirka svedočanstava, autentičnih ispovesti duboko lične, a istovremeno i duboko kolektivne prirode. To su priče sa dušom koje baš zato imaju nemerljivu vrednost.

Bojana Andrić, urednica i autorka "Trezora", RTS 2

Objavljeno: 23. maja 2022.

Knjiga „Vek slikan mikrofonom“ sadrži četrdeset priča. Pisana je sa namerom da čitaocima prikaže deo naše usmene istorije čiji su izvor radio emisije Dragoslava Simića.

Prvi deo knjige sa istovetnom idejom kao i ova knjiga pod naslovom „Glasom pisana istorija“ Dragoslava Simića, objavio je KLIO, Beograd 2018. godine. Autor je junake svojih dokumentarnih radio-emisija, koje je mikrofonom zabeležio, stavio u poziciju pripovedača pretvarajući njihove priče u dokumentarnu prozu. Ova knjiga razlikuje se od sličnih štampanih izdanja, pre svega, po tome što su uz svaku priču dati QR kodovi koji vode na sajt autora www.audioifotoarhiv.com, što čitaocima omogućava da pored štampanog teksta čuju kako su ljudi iz knjige izvorno govorili.

Korisnici mobilnih telefona, sa instaliranim odgovarajućim softverom, mogu da skeniraju QR kod koji će ih odvesti na željenu adresu.

Knjiga je štampana u 400 primeraka, tvrd povez, 511 strana, može se nabaviti kod autora. (Dragoslav Simić sicke41@gmail.com)

Postavljeno: maj 2022.

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com

Autor sajta  Kratka biografija Dragoslava Simića, osnivača sajta www.audioifotoarhiv.com
Dragoslav Simić Video zapis - O knjigama koje govore: Veče Dragoslava Simića. Narodna biblioteka Kruševac. Novinarka Maja Martinović, (Radio televizija Kruševac) 2006.
Dragoslav Simić je ekspert za proizvodnju radio programa o čemu svedoči ovaj sajt na kome možete čuti 1000 dokumentarnih radio emsija Dragoslava Simića: opširnije vidi

sicke41@gmail.com

english   YouTube   facebook sajta

Staza Vašeg puta vodi Vas u svet audio i foto arhiva novinara Dragoslava Simića.
Najznačajnije ličnosti iz političke i kulturne istorije nekadašnje Jugoslavije i današnje Srbije, pojavljuju se u izlozima ovog sajta.
Možete čuti veliki broj dokumentarnih radio emisija Dragoslava Simića i njegovih kolega po izboru urednika ili gledati fotografije snimljene iz profesionalnog ugla. Sajt otvara sačuvane porodične zvučne arhive na srpskom jeziku nastale pre i posle Drugog svetskog rata.
"Gosti sajta", “Knjige koje govore”, "Vaša pisma", "Radio kritika", "Prijatelji sajta", "Novi projekti", "Da li ste pročitali retke knjige" ~ samo je deo stranica ove elektronske izložbe okrenute novim medijima u svetu.
Sajt spada u domen nematerijalne kulture. Sajt je nekomercijalan.
Pristup sajtu je slobodan. Podržite ga donacijom. Novčani prilozi uplaćuju se preko žiro računa.
Informacije: urednik sajta Dragoslav Simić sicke41@gmail.com


Srodni linkovi: Vaša pisma, Otvoreno o sajtu, Novo na sajtu, Poklon za poneti, E-prodavnica

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Ako želite lako i brzo da se snađete na sajtu kliknite na početna slova abecede.
Ovaj način omogućiće da lako pretražite sadržaj sajta.

A    B    C    Ć    Č    D    Đ        E    F    G    H    I    J    K

L    Lj    M    N    Nj    O    P    R    S    Š    T    U    V    Z    Ž

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana