Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook pretraga

Trst 1981.

Naš sajt www.audioifotoarhiv.com je nekomercijalan. Izdržava se od dobrovoljnih priloga. Podržite ga donacijom.
Adresa urednika: Dragoslav Simić sicke41@gmail.com

Tekst i fotografije Dragoslav Simić urednik sajta.

Kafa orošena suzama
Vidi tekst

Ovo je foto izveštaj sa lica mesta načinjen osamdesetih godina XX veka kada se iz Trsta švercovala kafa u Jugoslaviju jer kafe na slobodnom tržištu u zemlji nije bilo, ili ako je mogla da se kupi, onda su te cene bile astronomske. Iz teksta objavljenog u Dugi. Autor D. Simić

"U Trstu na ulici kojom toga jutra marširaju kolone neispavanih Jugoslovenskih građana koji su sa praznim torbama i punim džepovima domaće i strane love tek izašli iz mnoštva autobusa i jedinog jutarnjeg voza koji sada saobraća iz Beograda sa ltalijom. Trgovine su još zatvorene, ali oni, kao svi odgovorni ljudi, hitaju da još pre otvaranja, stignu na svoja "radna mesta", baš kao da su zaposleni među vrećama kafe i balama ko zna sve kakve raznovrsne tekstilne robe koja će se već te večeri pretovariti u one putne torbe, napuniti do vrha ili useliti u neke nove džakove ili plastične kese. Sva ta silna i neverovatna roba samo će za časak isprazniti tršćanske dućane, da bi se ovi, već sutra iz nekih, za ove kupce, tajanstvenih izvora, napunili do vrha, mameći nove žrtve…"

Postavljeno: oktobar 2009.

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com

Autor sajta  Kratka biografija Dragoslava Simića, osnivača sajta www.audioifotoarhiv.com
Dragoslav Simić Video zapis - O knjigama koje govore: Veče Dragoslava Simića. Narodna biblioteka Kruševac. Novinarka Maja Martinović, (Radio televizija Kruševac) 2006.
Dragoslav Simić je ekspert za proizvodnju radio programa o čemu svedoči ovaj sajt na kome možete čuti 1000 dokumentarnih radio emsija Dragoslava Simića: opširnije vidi

sicke41@gmail.com

english   YouTube   facebook sajta

Staza Vašeg puta vodi Vas u svet audio i foto arhiva novinara Dragoslava Simića.
Najznačajnije ličnosti iz političke i kulturne istorije nekadašnje Jugoslavije i današnje Srbije, pojavljuju se u izlozima ovog sajta.
Možete čuti veliki broj dokumentarnih radio emisija Dragoslava Simića i njegovih kolega po izboru urednika ili gledati fotografije snimljene iz profesionalnog ugla. Sajt otvara sačuvane porodične zvučne arhive na srpskom jeziku nastale pre i posle Drugog svetskog rata.
"Gosti sajta", “Knjige koje govore”, "Vaša pisma", "Radio kritika", "Prijatelji sajta", "Novi projekti", "Da li ste pročitali retke knjige" ~ samo je deo stranica ove elektronske izložbe okrenute novim medijima u svetu.
Sajt spada u domen nematerijalne kulture. Sajt je nekomercijalan.
Pristup sajtu je slobodan. Podržite ga donacijom. Novčani prilozi uplaćuju se preko žiro računa.
Informacije: urednik sajta Dragoslav Simić sicke41@gmail.com


Srodni linkovi: Vaša pisma, Otvoreno o sajtu, Novo na sajtu, Poklon za poneti, E-prodavnica

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Ako želite lako i brzo da se snađete na sajtu kliknite na početna slova abecede.
Ovaj način omogućiće da lako pretražite sadržaj sajta.

A    B    C    Ć    Č    D    Đ        E    F    G    H    I    J    K

L    Lj    M    N    Nj    O    P    R    S    Š    T    U    V    Z    Ž

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana