Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook

Beleška urednika sajta Dragoslava Simića:

Ovaj moto sajta prikazuje način rada primenjen u emisijama čiji sam autor.

Ivo Andrić. Iz priče „Alipaša“:

„Slušam ga dugo i pažljivo, samo mi ponekad dođe da mu upadnem u reč i da mu kažem šta ja mislim o tome. Da, dođe mi da to učinim, ali neću mu kazati ništa, jer ja ničiju priču ne prekidam i nikog ne ispravljam, ponajmanje stradalnika koji priča o svom stradanju. I kud bih ja došao kad bih to činio. Onda priče ne bi ni bilo. A svaka priča je, na svoj način, i u određenom trenutku, iskrena i istinita, a kao takvu treba je saslušati i primiti...“

Anka Jakšić

Anka Jakšić

Anka rođenjem Bjelobaba iz Like, po Božidaru sociologu, Jakšić, koji je generacijom studenata po godinama ispred njene, diplomirala je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. U njihovoj maloj kući iza Avale, potražio sam Božu leta 2008. sa idejom da on kaže nešto o studentskom protestu u Sarajevu 1968, jer je rođenjem bio iz tih krajeva, jedan, tada, od viđenih ljudi studentskog pokreta u Sarajevu. Pripremala se Malavrazićeva knjiga o „1968“. Boža me kavaljerski uputi ka gospođi Jakšić koju smo u planu knjige skoro zaboravili.

Anka je bila Predsednik fakultetskog odbora 1967/68. u Beogradu i odlično je poznavala strukturu pokreta o čemu je i govorila. Njena kratka profesionalna biografija: radila je u biblioteci za filozofiju i sociologiju, Jugoslovenskom zavodu za proučavanje školskih i prosvetnih pitanja, Republičkom zavodu za obrazovanje, Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva kao urednica za sociologiju i filozofiju. Bavila se sociologijom obrazovanja, konceptualizacijom i istraživanjem udžbenika. Ima još dosta odrednica, a ovo što je napisano je samo kratka informacija o njenom profesionalnom radu.

Slušaj:     (mp3)

Postavljeno: januar 2010.

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com

Srodni linkovi: Vaša pisma, Otvoreno o sajtu, Novo na sajtu, Poklon za poneti

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Ako želite lako i brzo da se snađete na sajtu kliknite na početna slova abecede.
Ovaj način omogućiće da lako pretražite sadržaj sajta.

A    B    C    Ć    Č    D    Đ        E    F    G    H    I    J    K

L    Lj    M    N    Nj    O    P    R    S    Š    T    U    V    Z    Ž

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana