Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook pretraga

Beleška urednika sajta Dragoslava Simića:

Ovaj moto sajta prikazuje način rada primenjen u emisijama čiji sam autor.

Ivo Andrić. Iz priče „Alipaša“:

„Slušam ga dugo i pažljivo, samo mi ponekad dođe da mu upadnem u reč i da mu kažem šta ja mislim o tome. Da, dođe mi da to učinim, ali neću mu kazati ništa, jer ja ničiju priču ne prekidam i nikog ne ispravljam, ponajmanje stradalnika koji priča o svom stradanju. I kud bih ja došao kad bih to činio. Onda priče ne bi ni bilo. A svaka priča je, na svoj način, i u određenom trenutku, iskrena i istinita, a kao takvu treba je saslušati i primiti...“

Dragan Stojković

MOST ART je izdavačka kuća Dragana Stojkovića. Prema mišljenju urednika ovog sajta, Stojković spada u najzanimljivije ličnosti nezavisne intelektualne scene nekadašnje SR Jugoslavije i današnje Republike Srbije. Zašto?

Mnogo toga je uradio što može da dokumentuje moj utisak o Stojkoviću, dosta toga se može čuti u njegovom izlaganju na ovom sajtu, a prostori nekadašnje Jugoslavije su njegovi regioni po kojima je razvejao svoj kreativan rad koji se pre svega odnosi na izdavaštvo, ali i na značajan broj tekstova objavljenih u „Danasu“, „Republici“ i drugim novinama i časopisima.

Pitao sam ga šta je zapravo „Most art“. Evo, ukratko, njegovog odgovora:

„Povezivanje je umetnost. Umetnost povezuje. Umetnost povezivanja... ˝

Dragan Stojković

Slušaj - 1. deo:     (mp3)

Slušaj - 2.deo:     (mp3)

Kako to radi Dragan Stojković u svom preduzeću MOST ART u kome je jedini zaposlen, i obavlja poslove direktora, urednika, grafičkog dizajnera, izvršioca grafičke pripreme, knjigovođe, administratora, vozača, magacinskog radnika.

Preduzeće je osnovao Stojković u decembru 1990. godine sa prvobitnim nazivom MOST, a današnji naziv MOST ART nosi od 1994. godine.

Poseban značaj za MOST ART predstavlja saradnja u regionu. Ostvarena je koprodukcija sa izdavačima iz BiH (Buybook, Kamerni teatar iz Sarajeva, LIK) organizovane promocije knjiga i kulturna saradnja (Sarajevo, Mostar, Tuzla). Jedna od značajnih društvenih akcija koje organizuje MOST ART je Akcija knjige za najbolje đake koja se ostvaruje od 2006. godine u saradnji sa preduzećem GALOVICA iz Zemuna. MOST ART je učesnik Međunarodnog Sajma knjiga u Beogradu na kojem već godinama izlaže zajedno sa izlagačem Buybook iz Sarajeva.

Postavljeno: mart 2012. / oktobar 2012.

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com

Srodni linkovi: Vaša pisma, Otvoreno o sajtu, Novo na sajtu, Poklon za poneti, E-prodavnica

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Ako želite lako i brzo da se snađete na sajtu kliknite na početna slova abecede.
Ovaj način omogućiće da lako pretražite sadržaj sajta.

A    B    C    Ć    Č    D    Đ        E    F    G    H    I    J    K

L    Lj    M    N    Nj    O    P    R    S    Š    T    U    V    Z    Ž

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana