Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook

Beleška urednika sajta Dragoslava Simića:

Ovaj moto sajta prikazuje način rada primenjen u emisijama čiji sam autor.

Ivo Andrić. Iz priče „Alipaša“:

„Slušam ga dugo i pažljivo, samo mi ponekad dođe da mu upadnem u reč i da mu kažem šta ja mislim o tome. Da, dođe mi da to učinim, ali neću mu kazati ništa, jer ja ničiju priču ne prekidam i nikog ne ispravljam, ponajmanje stradalnika koji priča o svom stradanju. I kud bih ja došao kad bih to činio. Onda priče ne bi ni bilo. A svaka priča je, na svoj način, i u određenom trenutku, iskrena i istinita, a kao takvu treba je saslušati i primiti...“

Dušan Kira Simić govori

Dušan Kira Simić

Slušaj - Dušan Kira Simić govori:     (mp3)

Na jednoj od sesija „Beogradskog kruga“, 1992. godine u sali Studentskog centra u Beogradu, u Resavskoj ulici, koji je vodio profesor Miladin Životić, snimio sam i Dušana Kiru Simića spoljnopolitičkog novinara Politike. Tema skupa bila je: „Kuda ide Srbija“. Pored Simića, govorili su još Sonja Liht, Mirko Tepavac, Mikloš Biro i drugi, a šta su oni govorili možete čuti uživo na stranicama ovog sajta.

Iz biografije Dušana Kire Simića /1932-2006/:

U bogatoj novinarskoj karijeri koja je trajala više od 40 godina Dušan Simić je bio stalni ili povremeni izveštač iz oko 30 zemalja Azije, Bliskog Istoka, Afrike, Evrope i Amerike. Bio je urednik spoljnopolitičke i kulturne rubrike Politike i glavni urednik NINa, koji je pod njegovom uredničkom rukom dostigao neponovljene uspone u tiražu i ugledu.

Rođen je 1932. u Svodni kod Bosanskog Novog, u porodici železničara. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu i odmah se okrenuo novinarstvu. Prve novinarske radove objavio je u listu Srednjoškolac, kasnije je pisao u Studentu iz kojeg prelazi u Borbu. Za dopisnika iz Indije postavljen je 1965. U Politiku dolazi 1970. Bio je njen stalni dopisnik iz Londona i Njujorka.

Početkom 1998. dolazi za direktora lista Danas.

Postavljeno: septembar 2014.

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com

Srodni linkovi: Vaša pisma, Otvoreno o sajtu, Novo na sajtu, Poklon za poneti

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Ako želite lako i brzo da se snađete na sajtu kliknite na početna slova abecede.
Ovaj način omogućiće da lako pretražite sadržaj sajta.

A    B    C    Ć    Č    D    Đ        E    F    G    H    I    J    K

L    Lj    M    N    Nj    O    P    R    S    Š    T    U    V    Z    Ž

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana