Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook

Beleška urednika sajta Dragoslava Simića:

Ovaj moto sajta prikazuje način rada primenjen u emisijama čiji sam autor.

Ivo Andrić. Iz priče „Alipaša“:

„Slušam ga dugo i pažljivo, samo mi ponekad dođe da mu upadnem u reč i da mu kažem šta ja mislim o tome. Da, dođe mi da to učinim, ali neću mu kazati ništa, jer ja ničiju priču ne prekidam i nikog ne ispravljam, ponajmanje stradalnika koji priča o svom stradanju. I kud bih ja došao kad bih to činio. Onda priče ne bi ni bilo. A svaka priča je, na svoj način, i u određenom trenutku, iskrena i istinita, a kao takvu treba je saslušati i primiti...“

Giuliano Marinković novinar

Nepoznati leteći objekti

Giuliano Marinković

Napomena urednika sajta Dragoslava Simića:

U želji da stranicu o sajber prostoru upotpunim novim sadržajima, po preporuci Zorana Modlija, u Zagrebu sam upoznao novinara Đulijana Marinkovića, svakako najozbiljnijeg medijskog istraživača teme: „Nepoznati leteći objekti“.

Šta je ustvari istina?!

Ima li nepoznatih letećih objekata i ako ih ima, gde su? I ako je naš svet zaista najsavršeniji od svih svetova koje poznajemo, ostaje pitanje; ako zaista postoje tvorci ovih objekata, zašto nam se ne jave? Već decenijama, oni nas drže u grču, serijom pitanja koje postavljamo sami sebi, knjigama na ovu temu, a veliki broj istraživača ovih nebeskih pojava nikako da dokuči ko nas sa neba gleda i upravlja našom maštom ili sudbinama.

Sa kolegom Marinkovićem imao sam odličnu saradnju i rezultat toga su ove njegove dve emisije koje možete čuti u celini kao mali doprinos našoj velikoj želji da saznamo šta se ustvari zaista dešava: Bliski susreti nad bivšom Jugoslavijom i „Operacija vuk“ i „Pan Adria“ incident.

Kratka biografija i sadržaj emisija

Đuliano Marinković je novinar istraživač koji od 1996. godine izvještava o nebeskim zračnim anomalijama. Svoje prve novinarske radove započeo je na Radio Rijeci kada je donosio tjedne vijesti iz područja istraživanja NLO-a. U tom razdoblju otkrio je i podatke o Pan Adria incidentu. Riječ je o slučaju iz 1977. godine kada je zrakoplov Fokker 227, hrvatske tvrtke Pan Adria, bio praćen od strane blještavog svjetlosnog fenomena na letu od Zagreba do Beograda. Fenomen je detektiran radarom sa zemlje i iz zraka nakon čega je uslijedila i vojna intervencija tadašnjeg JRZ-a. Đuliano danas surađuje s novinarima i istraživačima diljem svijeta, piše za nekoliko hrvatskih časopisa te sudjeluju u realizaciji radio i TV emisija na Hrvatskoj radio televiziji.

Radio emisija "Bliski susreti pilota i NLO-a" koja je emitirana 19. listopada 2012. na Drugom programu Hrvatskog radija, označava kompilaciju podataka o nebeskim zračnim anomalijama. Predstavljana kompilacija u emisiji prikupljana je tijekom 16 godina istraživačkog rada. Emisija je predstavila najbolje dokaze o stvarnosti nebeskih zračnih anomalija koje su zabilježene tijekom razdoblja bivše Jugoslavije i povremeno su bile predmet interesa vojne, aeronautičke i obavještajne zajednice.

Giuliano Marinković

Slušaj 1.deo:
Bliski susreti nad bivšom Jugoslavijom
i „Operacija vuk“
  (mp3)

Slušaj 2.deo:
„Pan Adria“ incident
  (mp3)

Sudionici emisije:

Pukovnik Dragutin Prepušt
Pukovnik Dragutin Prepušt
Potpukovnik Trifko Radeta
Potpukovnik Trifko Radeta

Brigadir Milan Maček

Dobroslav Džeba

Zlatko Vereš, bivši načelnik jugoslavenske Kontrole leta

Aldo Matić
Aldo Matić, bivši zapovjednik voda
radarske postaje Kačerevo
Damir Bokunić
Damir Bokunić, bivši nišandžija PZ topa na Batajnici
(Giuliano intervjuira Bokunića)

Postavljeno: avgust 2013.

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com

Srodni linkovi: Vaša pisma, Otvoreno o sajtu, Novo na sajtu, Poklon za poneti

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Ako želite lako i brzo da se snađete na sajtu kliknite na početna slova abecede.
Ovaj način omogućiće da lako pretražite sadržaj sajta.

A    B    C    Ć    Č    D    Đ        E    F    G    H    I    J    K

L    Lj    M    N    Nj    O    P    R    S    Š    T    U    V    Z    Ž

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana