Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook

Beleška urednika sajta Dragoslava Simića:

Ovaj moto sajta prikazuje način rada primenjen u emisijama čiji sam autor.

Ivo Andrić. Iz priče „Alipaša“:

„Slušam ga dugo i pažljivo, samo mi ponekad dođe da mu upadnem u reč i da mu kažem šta ja mislim o tome. Da, dođe mi da to učinim, ali neću mu kazati ništa, jer ja ničiju priču ne prekidam i nikog ne ispravljam, ponajmanje stradalnika koji priča o svom stradanju. I kud bih ja došao kad bih to činio. Onda priče ne bi ni bilo. A svaka priča je, na svoj način, i u određenom trenutku, iskrena i istinita, a kao takvu treba je saslušati i primiti...“

Kasim Rašidović

na “Beogradskom krugu”, Izveštaj iz Sarajeva, 1992. godine.

Tragajući za Kasidom Rašidovićem koga sam snimio na “Beogradskom krugu” 1992. godine, našao sam na Internetu njegovu elektronsku adresu. Evo odgovora na moje pismo koji sam dobio od njega 18. decembra 2012. godine.

Ovako je počela naša prepiska.

Kasime,
da li ste Vi bili na „Beogradskom krugu“ 1992?
Pozdrav

-------------------------

Uvaženi g. Simić,

to je bilo dosta davno. Ne mogu se sjetiti jer sam učestvovao na velikom broju političkih skupova i panel diskusija između ostalog i u Beogradu.

Ako je pitanje usmjereno na „identifikaciju“ starog poznanstva, onda evo par infos:

Ja sam bio „nekakav“ omladinski funkcioner u BiH prije rata, bio sam student prorektor sarajevskog univerziteta i kasnije suosnivač Liberalne Stranke BiH. Njen dugogodišnji predsjednik je bio Rasim Kadić. Nas dvojicu inače mnogi mješaju jer imamo slično ime i bavili smo se istim poslom. Čak pomalo i ličimo.

Čini mi se da sam učestvovao na „beogradskom krugu“ a ako mi date par informacija više, gdje se održavalo, ko je još učestvovao, ko je bio moderator... mogao bih možda skontati.

Vaše ime (iako nije rijetko) mi nekako zvuči poznato, tako da biste i Vi meni mogli kazati par informacija više pa ćemo se možda identifikovati.

Pozdrav
Kasim Rašidović
Wuppertal-Njemačka

Kasime,

moju biografiju imate na sajtu u predemetu AUTOR SAJTA.

Snimio sam taj Vaš nastup na Beogradskom krugu i šaljem ga u send space da ga čujete. Ako ste saglasni postavio bih ga na sajt.

Pošaljite mi neku svoju fotografiju, a ako imate više podataka o Vlatki Krsmanović kao i fotografiju njenu, biću Vam zahvalan da je pošaljete.

Ja sam novinar koji je sačuvao ogromnu dokumentaciju i moj sajt bazira se na mojim dokumentarnim radio emisijama.

-------------------------

Dragane / Dragoslave,

hajde imate moju saglasnost, postavite to na sajt pa da čujem šta sam pričao... ali zaista ne mogu da se sjetim.

Preslušao sam Vlatku Krsmanović. Nemam njenu fotku.

Pozdrav
Kasim

-------------------------

Kasime,

Vlatka je umrla u izbeglištvu na Malti, to i kažem u emisiji, 1995.

Pošaljite mi neku svoju fotografiju, ako je imate iz Sarajeva iz tih dana, ako ne, dajte sadašnju fotografiju da bih to mogao da postavim na sajt, evo kako to izgleda na primeru ovog linka: http://www.audioifotoarhiv.com/gostisajta18.html

Otvorite Vladimira Srebrova jednim klikom na plavo. Kad se otvori stranica, kad pročitate tekst idite na donji deo, nazad ili dalje. Onda idite na SLUŠAJ. Tamo možete klikom da otvorite slušaj i da čujete sve. Tako će biti postavljena i Vaša strana.

Svi ti iskazi su dragoceni jer predstavljaju “istoriju uživo”, sve što je izgovoreno odgovara godinama kada je snimljeno. Vaš iskaz je takođe iz 1992.

Misao istine i slobode je ono što me vodi da se ljudi i događaji ne zaborave. Nekome to treba ko se bavi istorijom naših prostora. Sam Bog zna zašto sam ja tada 1992. sve to snimao i, sačuvao. Mogao sam da bacim, a nisam. Zašto nisam? Pojavio se Internet i mogućnost da sve što živi ostane sačuvano. Vama danas izgleda smešno ovo što pišem, ali pokažite prijateljima ovo pismo i sajt, u čiji sud verujete, da ocene ispravnost mojih gledišta. Vi ste 1992. doneli u Beograd direktan prenos događaja u Sarajevu i to je, kad se danas sluša, skoro neverovatno. To nisu sećanja, to je izveštaj sa lica mesta.

Na ovom linku imate moj CV http://www.audioifotoarhiv.com/brzo-po-sajtu.html pod “autor sajta”.

Pozdravljam Vas,
Dragan

-------------------------

Postovani Dragane,

To sto Vi radite je izuzetno važno i neka Vas sreća i zdravlje u tome prati. Kako to sve finansirate???

U prilogu Vam šaljem jednu moju fotku iz offica. Ja sam inace „završio“ u Njemačkoj krajem 1992. Ponovo sam studirao prava u Njemačkoj (po drugi puta u životu). Imam jednu malu kancelariju u Wuppertalu (pored Düsseldorfa) i uglavnom radim za naše ljude iz bivše Juge.

Baš me intersuje šta sam pričao 1992. Tada sam imao 28 godina.

Pozdrav
Kasim

Slušaj:     (mp3)

Sužen izbor iz štampe o građanskom ratu u BIH, 1992. koji savremenom posetiocu ove stranice može da nagovesti tragediju naroda u kojoj se našla Bosna i Hercegovina u poslednjoj deceniji XX veka, i svi narodi nekadašnje Jugoslavije:

Politika

Politika

Politika 6.5.1992.

Postavljeno: decembar 2012.

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com

Srodni linkovi: Vaša pisma, Otvoreno o sajtu, Novo na sajtu, Poklon za poneti

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Ako želite lako i brzo da se snađete na sajtu kliknite na početna slova abecede.
Ovaj način omogućiće da lako pretražite sadržaj sajta.

A    B    C    Ć    Č    D    Đ        E    F    G    H    I    J    K

L    Lj    M    N    Nj    O    P    R    S    Š    T    U    V    Z    Ž

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana