Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook pretraga

Beleška urednika sajta Dragoslava Simića:

Ovaj moto sajta prikazuje način rada primenjen u emisijama čiji sam autor.

Ivo Andrić. Iz priče „Alipaša“:

„Slušam ga dugo i pažljivo, samo mi ponekad dođe da mu upadnem u reč i da mu kažem šta ja mislim o tome. Da, dođe mi da to učinim, ali neću mu kazati ništa, jer ja ničiju priču ne prekidam i nikog ne ispravljam, ponajmanje stradalnika koji priča o svom stradanju. I kud bih ja došao kad bih to činio. Onda priče ne bi ni bilo. A svaka priča je, na svoj način, i u određenom trenutku, iskrena i istinita, a kao takvu treba je saslušati i primiti...“

Lazar Čurčić /1926./ bibliotekar iz Titela

Naš sajt www.audioifotoarhiv.com je nekomercijalan. Izdržava se od dobrovoljnih priloga. Podržite ga donacijom.
Adresa urednika: Dragoslav Simić sicke41@gmail.com. Budite prvi koji će svojim novčanim prilogom podržati ovo kulturno dobro kome zbog nedostatka sredstava preti gašenje.

Lazar Čurčić, /90/ najstariji aktivni bibliotekar u Srbiji za zasluge u bibliotekarstvu je stekao nacionalnu penziju i prvi je bibliotekar u Srbiji kome je dodeljeno ovo priznanje. Njemu pripada čast da otvori ovu stranicu sajta.

/Fotografije Lazara Čurčića, tonske zapise, slike enciklopedije “Sveznanje”, snimio je, priredio i načinio izbor knjiga na ovoj strani Dragoslav Simić Autor sajta/

Lazar Čurčić govori o knjigama u svojoj rodnoj kući u Titelu, u prostoru lične biblioteke koja ima 3000 knjiga.
Reč o bibliotekarstvu kao profesiji, o enciklopedijama uopšte, o “Sveznanju”, o knjigama.

Slušaj:     (mp3)

Lazar Čurčić
Lazar Čurčić
Lazar Čurčić

O bibliotekama i bibliotekarstvu...: „Miris knjiga Biblioteke Matice srpske, bio mi je najbliži...“ Zaslužni bibliotekari nekad i sad koje je Lazar Čurčić poznavao, navodi njihova imena.

Slušaj:     (mp3)

Lazar Čurčić
Lazar Čurčić

Biblioteke i njeni čitaoci... „Vasko Popa je morao da nosi knjige iz biblioteke... Profesor Petar Đorđić nosio je stare rukopise kući... Đorđe St. Radojčić, ... Miodrag Pavlović je morao da puši kad čita knjige, ali u mojoj kancelariji..., Mladen Leskovac,... Boško Petrović književnik najviše je voleo da sam ode po željenu knjigu... Studenti nisu imali tu privilegiju, ...za njih sam bio nemoguć bibliotekar...“

Slušaj:     (mp3)

Sveznanje
Sveznanje
Sveznanje

Lazar Čurčić govori o enciklopedijskim izdanjima kod nas štampanim pre Drugog svetskog rata: „Srpsko hrvatsko slovenačka narodna enciklopedija“ Stanoja Stanojevića i „Sveznanje“, izdanje „Narodnog dela“.

Slušaj:     (mp3)

Sveznanje
Sveznanje
Sveznanje
Sveznanje

Sveznanje

Sveznanje

Ovo SVEZNANJE, ista knjiga, štampano je i u dva dela kako se može videti na slikama. Prvi deo se završava slovom LJ. Obe knjige su identične sa istim naslovom štampanim u jednoj knjizi koji je prikazan na ovoj stranici. Urednici su zaključili da je praktičnije tako obimnu knjigu ponuditi tržištu štampanu i u dva dela.

Postavljeno: 3. avgust 2016. godine

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com

Autor sajta  Kratka biografija Dragoslava Simića, osnivača sajta www.audioifotoarhiv.com
Dragoslav Simić Video zapis - O knjigama koje govore: Veče Dragoslava Simića. Narodna biblioteka Kruševac. Novinarka Maja Martinović, (Radio televizija Kruševac) 2006.
Dragoslav Simić je ekspert za proizvodnju radio programa o čemu svedoči ovaj sajt na kome možete čuti 1000 dokumentarnih radio emsija Dragoslava Simića: opširnije vidi

sicke41@gmail.com

english   YouTube   facebook sajta

Staza Vašeg puta vodi Vas u svet audio i foto arhiva novinara Dragoslava Simića.
Najznačajnije ličnosti iz političke i kulturne istorije nekadašnje Jugoslavije i današnje Srbije, pojavljuju se u izlozima ovog sajta.
Možete čuti veliki broj dokumentarnih radio emisija Dragoslava Simića i njegovih kolega po izboru urednika ili gledati fotografije snimljene iz profesionalnog ugla. Sajt otvara sačuvane porodične zvučne arhive na srpskom jeziku nastale pre i posle Drugog svetskog rata.
"Gosti sajta", “Knjige koje govore”, "Vaša pisma", "Radio kritika", "Prijatelji sajta", "Novi projekti", "Da li ste pročitali retke knjige" ~ samo je deo stranica ove elektronske izložbe okrenute novim medijima u svetu.
Sajt spada u domen nematerijalne kulture. Sajt je nekomercijalan.
Pristup sajtu je slobodan. Podržite ga donacijom. Novčani prilozi uplaćuju se preko žiro računa.
Informacije: urednik sajta Dragoslav Simić sicke41@gmail.com


Srodni linkovi: Vaša pisma, Otvoreno o sajtu, Novo na sajtu, Poklon za poneti, E-prodavnica

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Ako želite lako i brzo da se snađete na sajtu kliknite na početna slova abecede.
Ovaj način omogućiće da lako pretražite sadržaj sajta.

A    B    C    Ć    Č    D    Đ        E    F    G    H    I    J    K

L    Lj    M    N    Nj    O    P    R    S    Š    T    U    V    Z    Ž

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana