Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook pretraga

Beleška urednika sajta Dragoslava Simića:

Ovaj moto sajta prikazuje način rada primenjen u emisijama čiji sam autor.

Ivo Andrić. Iz priče „Alipaša“:

„Slušam ga dugo i pažljivo, samo mi ponekad dođe da mu upadnem u reč i da mu kažem šta ja mislim o tome. Da, dođe mi da to učinim, ali neću mu kazati ništa, jer ja ničiju priču ne prekidam i nikog ne ispravljam, ponajmanje stradalnika koji priča o svom stradanju. I kud bih ja došao kad bih to činio. Onda priče ne bi ni bilo. A svaka priča je, na svoj način, i u određenom trenutku, iskrena i istinita, a kao takvu treba je saslušati i primiti...“

Ljubomir Tadić

Kako sam sarađivao u autorizaciji teksta profesora Tadića
„Crveni univerzitet „Karl Marks“. Kratka istorija.

Naš sajt www.audioifotoarhiv.com je nekomercijalan. Izdržava se od dobrovoljnih priloga. Podržite ga donacijom.
Adresa urednika: Dragoslav Simić sicke41@gmail.com. Budite prvi koji će svojim novčanim prilogom podržati ovo kulturno dobro kome zbog nedostatka sredstava preti gašenje.

Stranicu osmislio, tonske zapise i fotografije snimio urednik sajta Dragoslav Simić

Ljubomir Tadić

Profesora Ljubomira Tadića upoznao sam tokom jednog razgovora za radio, početkom devedesetih godina i načinio ovu fotografiju. U to vreme njegov sin Boris bio je profesor psihologije u Prvoj beogradskoj gimnaziji. Fotografiju sada prvi put objavljujem na sajtu.

1998. samoinicijativno sam želeo da za radio obeležim godišnjicu studentskih demonstracija iz 1968. godine. Snimio sam profesore Dragoljuba Mićunovića, Nebojšu Popova, Nikolu Miloševića i Ljubu Tadića. Radio Beograd nije pridavao nikakav značaj ovom radu i time se moj ozbiljno zamišljen posao završio. Vodila se neka drugačija uređivačka politika koja je odgovarala režimu Slobodana Miloševića. Na kraju ispostavilo se da uopšte nisam podoban za posao koji obavljam. Tako seriju koju sam zamislio, nisam dovršio.

Međutim posle oktobarskih događaja 2000. godine, stvari su se u pozitivnom smislu izmenile. Đorđe Malavrazić pokreće inicijativu da objavi knjigu dokumenata „68 lične istorije“ 2008. Tom prilikom koriščeni su i moji tonski zapisi sa ljudima čija sam imena pomenuo.

Već u godinama, profesor Tadić želeo je da dolazim kod njega sa kompjuterom i da koliko je to moguće, zajedno, pregledamo njegovo izlaganje koje je sa trake prebačeno u word.

Ljubomir Tadić bio je jedan od predvodnika studentskog protesta 1968. godine, a zbog „nepodobnosti“ udaljen je sa fakulteta 1975. godine. Stalni je član Srpske akademije nauka i umetnosti.

Profesor Tadić jedan je od 13 osnivača Demokratske stranke osnovane u Beogradu po drugi put decembra 1989. godine. Objavio je veliki broj članaka i knjiga iz oblasti filozofije i politike. IZVOR Vikipedija: Prvi put Demokratska stranka osnovana je 16. februara 1919. godine u Sarajevu ujedinjenjem stranaka samostalnih radikala, naprednjaka, liberala i srpskog dela Hrvatsko-srpske koalicije. Njen prvi lider bio je Ljubomir Davidović. U političkom životu Kraljevine Jugoslavije, DS je imala veliki uticaj. Na izborima je uvek bila u vrhu po dobijenim glasovima, ali je na vlasti bila samo 1919. i 1924. godine, ukupno manje od godine dana.

Slušaj - deo 1:     (mp3)

Slušaj - deo 2:     (mp3)

Postavljeno: februar 2010.

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com

Autor sajta  Kratka biografija Dragoslava Simića, osnivača sajta www.audioifotoarhiv.com
Dragoslav Simić Video zapis - O knjigama koje govore: Veče Dragoslava Simića. Narodna biblioteka Kruševac. Novinarka Maja Martinović, (Radio televizija Kruševac) 2006.
Dragoslav Simić je ekspert za proizvodnju radio programa o čemu svedoči ovaj sajt na kome možete čuti 1000 dokumentarnih radio emsija Dragoslava Simića: opširnije vidi

sicke41@gmail.com

english   YouTube   facebook sajta

Staza Vašeg puta vodi Vas u svet audio i foto arhiva novinara Dragoslava Simića.
Najznačajnije ličnosti iz političke i kulturne istorije nekadašnje Jugoslavije i današnje Srbije, pojavljuju se u izlozima ovog sajta.
Možete čuti veliki broj dokumentarnih radio emisija Dragoslava Simića i njegovih kolega po izboru urednika ili gledati fotografije snimljene iz profesionalnog ugla. Sajt otvara sačuvane porodične zvučne arhive na srpskom jeziku nastale pre i posle Drugog svetskog rata.
"Gosti sajta", “Knjige koje govore”, "Vaša pisma", "Radio kritika", "Prijatelji sajta", "Novi projekti", "Da li ste pročitali retke knjige" ~ samo je deo stranica ove elektronske izložbe okrenute novim medijima u svetu.
Sajt spada u domen nematerijalne kulture. Sajt je nekomercijalan.
Pristup sajtu je slobodan. Podržite ga donacijom. Novčani prilozi uplaćuju se preko žiro računa.
Informacije: urednik sajta Dragoslav Simić sicke41@gmail.com


Srodni linkovi: Vaša pisma, Otvoreno o sajtu, Novo na sajtu, Poklon za poneti, E-prodavnica

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Ako želite lako i brzo da se snađete na sajtu kliknite na početna slova abecede.
Ovaj način omogućiće da lako pretražite sadržaj sajta.

A    B    C    Ć    Č    D    Đ        E    F    G    H    I    J    K

L    Lj    M    N    Nj    O    P    R    S    Š    T    U    V    Z    Ž

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana