Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook pretraga

Beleška urednika sajta Dragoslava Simića:

Ovaj moto sajta prikazuje način rada primenjen u emisijama čiji sam autor.

Ivo Andrić. Iz priče „Alipaša“:

„Slušam ga dugo i pažljivo, samo mi ponekad dođe da mu upadnem u reč i da mu kažem šta ja mislim o tome. Da, dođe mi da to učinim, ali neću mu kazati ništa, jer ja ničiju priču ne prekidam i nikog ne ispravljam, ponajmanje stradalnika koji priča o svom stradanju. I kud bih ja došao kad bih to činio. Onda priče ne bi ni bilo. A svaka priča je, na svoj način, i u određenom trenutku, iskrena i istinita, a kao takvu treba je saslušati i primiti...“

Miša Brkić novinar

Životopis, snimljeno 2008.

Naslov teksta “Nedovoljno kvalitetan Srbin” Miša Brkić
preuzet je iz knjige u pripremi
VEK SNIMLJEN MIKROFONOM

VEK SNIMLJEN MIKROFONOM

Naš sajt www.audioifotoarhiv.com je nekomercijalan. Izdržava se od dobrovoljnih priloga. Podržite ga donacijom.
Adresa urednika: Dragoslav Simić sicke41@gmail.com. Budite prvi koji će svojim novčanim prilogom podržati ovo kulturno dobro kome zbog nedostatka sredstava preti gašenje.

Miša Brkić
Miša Brkić, fotografiju snimio Dragoslav Simić u Medija centru 26. marta 2015. godine

O Miši Brkiću iz ugla urednika sajta Dragoslava Simića

Mišu Brkića znam još iz vremena „Naše Borbe“, devedesetih godina, kada je “Naša Borba“ bila jedina od retkih nezavisnih novina, kako je definiše Lazar Džamić, u vreme raspada Jugoslavije. Znam Brkića iz Radio „Glasa Amerike“ kada je svojim pomalo promuklim glasom u kratkim briljantnim izveštajima ili komentarima „pokazivao“ uživo kakva je umetnost radio novinarstvo. Praveći plan za seriju emisija „autobiografije uživo“ 2008. godine, zamolio sam i kolegu Mišu da učestvuje. Iz te serije radio emisija trebalo je da nastane knjiga i CD, ali je verovatno trebalo da se dogodi ovaj sajt pa da učesnici serije progovore na pravi način. Knjiga nije objavljena. Današnji putokaz profesionalnog života ekonomskog analitičara Miše Brkića vodi u nedeljnik „Novi magazin“ pa radoznali posetioci ove stranice u svakom broju mogu da pročitaju Mišine komentare.

Miša Brkić
Miša Brkić, lična arhiva

Slušaj:      (mp3)

Miša Brkić je svoj tekst izgovoren u emisiji koji prilažem u PDF autorizovao 2008. godine. Deo O INTELEKTUALCIMA:

„I dalje mislim da zadatak intelektualca u srpskom društvu treba da bude kritičko promišljanje stvarnosti i bespoštedna kritika političara i svake vlasti. I ne slažem se i ne odobravam apologiju, odnosno način na koji pojedini srpski intelektualci sebi dozvoljavaju tako blisku vezu sa vlastima i servilnost prema političkoj moći kao što to danas možemo da vidimo na raznim nivoima u Srbiji.“

Postavljeno: mart 2015.

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com

Miša Brkić
Miša Brkić, lična arhiva
Miša Brkić
Miša Brkić, lična arhiva

Autobiografija uživo, 2008. godina

Dragoslav Simić, /najava iz emisije/: Miša Brkić, između naše „Borbe“, „Glasa Amerike“ i „Vremena“.

Miša Brkić: Pa, i danas kad razmišljam o svom poslu i onome što sam do sada radio, uvek se vratim na 71. godinu. Tada sam upisao sociologiju na Filozofskom fakultetu, i moj prvi susret sa tim fakultetom i profesorima bio je u onoj staroj zgradi, sad je tamo Rektorat, profesorka Zaga Golubović nas je dočekala jednom dobrodošlicom, i tad rekla rečenicu za koju ja mislim da je opredelila sav moj i profesionalni rad i društveni angažman. Rekla nam je, a bilo nas je negde oko dvadesetak, da se od sociologa očekuje da svaki dan pomno prate medije, i da pokušavaju da čitajući novine, slušajući radio i gledajući televiziju, pokušaju da kritički promišljaju društvenu zbilju. Više - PDF


Autor sajta  Kratka biografija Dragoslava Simića, osnivača sajta www.audioifotoarhiv.com
Dragoslav Simić Video zapis - O knjigama koje govore: Veče Dragoslava Simića. Narodna biblioteka Kruševac. Novinarka Maja Martinović, (Radio televizija Kruševac) 2006.
Dragoslav Simić je ekspert za proizvodnju radio programa o čemu svedoči ovaj sajt na kome možete čuti 1000 dokumentarnih radio emsija Dragoslava Simića: opširnije vidi

sicke41@gmail.com

english   YouTube   facebook sajta

Staza Vašeg puta vodi Vas u svet audio i foto arhiva novinara Dragoslava Simića.
Najznačajnije ličnosti iz političke i kulturne istorije nekadašnje Jugoslavije i današnje Srbije, pojavljuju se u izlozima ovog sajta.
Možete čuti veliki broj dokumentarnih radio emisija Dragoslava Simića i njegovih kolega po izboru urednika ili gledati fotografije snimljene iz profesionalnog ugla. Sajt otvara sačuvane porodične zvučne arhive na srpskom jeziku nastale pre i posle Drugog svetskog rata.
"Gosti sajta", “Knjige koje govore”, "Vaša pisma", "Radio kritika", "Prijatelji sajta", "Novi projekti", "Da li ste pročitali retke knjige" ~ samo je deo stranica ove elektronske izložbe okrenute novim medijima u svetu.
Sajt spada u domen nematerijalne kulture. Sajt je nekomercijalan.
Pristup sajtu je slobodan. Podržite ga donacijom. Novčani prilozi uplaćuju se preko žiro računa.
Informacije: urednik sajta Dragoslav Simić sicke41@gmail.com


Srodni linkovi: Vaša pisma, Otvoreno o sajtu, Novo na sajtu, Poklon za poneti, E-prodavnica

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Ako želite lako i brzo da se snađete na sajtu kliknite na početna slova abecede.
Ovaj način omogućiće da lako pretražite sadržaj sajta.

A    B    C    Ć    Č    D    Đ        E    F    G    H    I    J    K

L    Lj    M    N    Nj    O    P    R    S    Š    T    U    V    Z    Ž

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana