Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook

Beleška urednika sajta Dragoslava Simića:

Ovaj moto sajta prikazuje način rada primenjen u emisijama čiji sam autor.

Ivo Andrić. Iz priče „Alipaša“:

„Slušam ga dugo i pažljivo, samo mi ponekad dođe da mu upadnem u reč i da mu kažem šta ja mislim o tome. Da, dođe mi da to učinim, ali neću mu kazati ništa, jer ja ničiju priču ne prekidam i nikog ne ispravljam, ponajmanje stradalnika koji priča o svom stradanju. I kud bih ja došao kad bih to činio. Onda priče ne bi ni bilo. A svaka priča je, na svoj način, i u određenom trenutku, iskrena i istinita, a kao takvu treba je saslušati i primiti...“

Mladen Martić

Priređivač knjige „Šezdeset osma, lične ispovesti“ Đorđe Malavrazić, predložio mi je da 2008. odem u Zagreb i tamo za ovu knjigu snimim trojicu učesnika „studentskih gibanja“ 1968. Nenada Preloga, Aliju Hodžića i Mladena Martića. Tako sam upoznao Martića i evo njegove kratke biografije.

Mladen Martić

MARTIĆ, Mladen, (Zagreb, 1949), književni prevoditelj, dramaturg i kazališni kritičar. Kazališne kritike počinje objavljivati 1968 u Poletu i Studentskome listu, a kasnije i u Večernjem listu, Vjesniku u srijedu, Prologu te do potkraj devedesetih na sva tri programa Radio Zagreba i Hrvatskoga radija Zagreb. Od 2005. je umjetnički ravnatelj HNK u Varaždinu.
S poljskoga preveo 35 drama (Mrożek, Głowacki, Iredyński, Różewicz, Grochowiak, Bardijewski, Gombrowicz...) koje su igrane u gotovo svim hrvatskim kazalištima, na Dubrovačkim ljetnim igrama i Splitskome ljetu te u dramskim programima Radija i TV Zagreb, Hrvatskoga radija i Hrvatske televizije.
Višegodišnji vanjski dramaturg Dramskoga programa Televizije Zagreb, filmski i televizijski scenarist, stalni recenzent Filmske redakcije HTV-a, jedan od utemeljitelja i višegodišnji tajnik manifestacije Pasionska baština te Dana hrvatskoga filma. Kreator i urednik dječjega programa Limačijada prve hrvatske nezavisne televizije Z3.

Objavljeni su mu i prijevodi romana Solaris Stanisława Lema (AGM, Zagreb 2004), Zrcala Małgorzate Saramanowicz (MIOB Naklada, Zagreb 2005) i autobiografije Baltazar Slawomira Mrożeka te drame Opereta Witolda Gombrowicza (MH, Zagreb, 2005), Zločin i kazna Andzeja Wajde (Naklada Adamić, Rijeka, 2000.), Četvrta sestra Janusza Głowackog (DKG, Zagreb, 2006.), kao i više knjiga za djecu i slikovnica (Egmont). Prijevode drama objavljivao je i u časopisima Dubrovnik, Prolog, Kazalište i dr.

Slušaj:     (mp3)

Postavljeno: novembar 2009.

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com

Srodni linkovi: Vaša pisma, Otvoreno o sajtu, Novo na sajtu, Poklon za poneti

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Ako želite lako i brzo da se snađete na sajtu kliknite na početna slova abecede.
Ovaj način omogućiće da lako pretražite sadržaj sajta.

A    B    C    Ć    Č    D    Đ        E    F    G    H    I    J    K

L    Lj    M    N    Nj    O    P    R    S    Š    T    U    V    Z    Ž

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana