Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook

Beleška urednika sajta Dragoslava Simića:

Ovaj moto sajta prikazuje način rada primenjen u emisijama čiji sam autor.

Ivo Andrić. Iz priče „Alipaša“:

„Slušam ga dugo i pažljivo, samo mi ponekad dođe da mu upadnem u reč i da mu kažem šta ja mislim o tome. Da, dođe mi da to učinim, ali neću mu kazati ništa, jer ja ničiju priču ne prekidam i nikog ne ispravljam, ponajmanje stradalnika koji priča o svom stradanju. I kud bih ja došao kad bih to činio. Onda priče ne bi ni bilo. A svaka priča je, na svoj način, i u određenom trenutku, iskrena i istinita, a kao takvu treba je saslušati i primiti...“

Rale Damjanović

govori u ime nagrađenih dobitnika “Zlatnog mikrofona” Radio Beograda 2008. godine

Rale Damjanović
U ime nagrađenih dobitnika "Zlatnog mikrofona" govorio je Rale Damjanović.
Drugi s desna je autor sajta Dragoslav Simić (Snimio Anđelko Vasiljević)

Ratomir Rale Damjanović, diplomirao jugoslovensku i svetsku književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. U Radio Beograd primljen 1980 godine. Znam ga i pre te godine kao odličnog recitatora. To je ostao i danas. Bio je reporter, voditelj, urednik, komentator, zamenik glavnog urednika, na Programu 202 i Radio Beogradu 2, urednik Kulturne redakcije i Redakcije dokumentarnog programa. Napisao jednu knjigu o radiju, Izveštaj o vodostanju-zapisi o radiju.

Autor je zvučne fantasmagorije Glasovi, posvećene radiju.

Za ostvarenja u novinarstvu dobio je Oktobarsku nagradu Beograda 1987. i Zlatni mikrofon Radio Beograda 2008. Objavio je romane: Zgad, Sančova verzija, Nebo nad cirkusom; knjige pripovedaka: Komemoracija, Novogodišnja noć, Džonijev solo i više knjiga eseja.

Kada sam ga pre kratkog vremena zaustavio u holu radija i zamolio da napiše neki uvodnik za ovaj sajt, dobacio je: Ma napiši šta hoćeš, naš drug, alkoholičar, pijanac... Sve ovo sa „alkoholom“, naravno nije tačno, ali je to bila prilika da se vidi kakav odnos pojedini pisci i to dobri, kakav je Rale Damjanović, imaju prema ovoj vrsti elektronskog predstavljanja. Veruju da je dovoljno napisati knjigu i to je ~ kraj. „Elektronika“, ma koga još to zanima?! Međutim ta „elektronika“ je bogom dana za „spasavanje od zaborava“ velikog intelektualnog napora koji čovek uloži da bi iza sebe ostavio nešto, trag o svom postojanju.

Beseda koju je Damjanović održao u ime grupe nagrađenih novinara na slici, prilikom dodele nagrade „Zlatni mikrofon“, 2008. antologijski je primer kako se na sajtu u milionskom tiražu može umnožiti i sačuvati lepa reč.

Slušaj:     (mp3)

Postavljeno: januar 2010.

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com

Srodni linkovi: Vaša pisma, Otvoreno o sajtu, Novo na sajtu, Poklon za poneti

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Ako želite lako i brzo da se snađete na sajtu kliknite na početna slova abecede.
Ovaj način omogućiće da lako pretražite sadržaj sajta.

A    B    C    Ć    Č    D    Đ        E    F    G    H    I    J    K

L    Lj    M    N    Nj    O    P    R    S    Š    T    U    V    Z    Ž

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana