Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook

Beleška urednika sajta Dragoslava Simića:

Ovaj moto sajta prikazuje način rada primenjen u emisijama čiji sam autor.

Ivo Andrić. Iz priče „Alipaša“:

„Slušam ga dugo i pažljivo, samo mi ponekad dođe da mu upadnem u reč i da mu kažem šta ja mislim o tome. Da, dođe mi da to učinim, ali neću mu kazati ništa, jer ja ničiju priču ne prekidam i nikog ne ispravljam, ponajmanje stradalnika koji priča o svom stradanju. I kud bih ja došao kad bih to činio. Onda priče ne bi ni bilo. A svaka priča je, na svoj način, i u određenom trenutku, iskrena i istinita, a kao takvu treba je saslušati i primiti...“

Sava Ristović

Diplomirao 1984. na grupi za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu.
Od 1986. radi kao stalni saradnik, a od 1991. kao stalno zaposleni novinar i urednik na Drugom programu Radio Beograda i to u emisijama Riznica (posvećena etno i umetničkoj tradiciji), Putevima kulture (dnevna emisija o kulturi), Forum (dnevna informativna emisija iz kulture) i Glasnije (nedeljna tematska emisija iz kulture). Trenutno uređuje i vodi emsiju Znakovi koja se bavi savremenom vizuelnom umetnošću i medijima.

Od 1986. do danas napravio više od 1000 radio intervjua s relevantnim ličnostima umetnosti, teorije i istorije umetnosti.

Autor nekoliko autorskih izložbi i tekstova u stručnim časopisima, član žirija i selekcionih komisija mnogih umetničkih manifestacija i član umetničkih saveta nekoliko institucija umetnosti i uredništva 2 časopisa. Član Međunarodne organizacije umentičkih kritičara (AICA) i Društva istoričara umetnosti Srbije. Dobitnik Povelje Društva konzervatora Srbije.

Projekat: TV logika bez slike

Ideja: Jedinstvo zvuka i slike televiziji pruža oruđe za serviranje gotovog proizvoda, koji gledalac prihvata kao isključivu istinu. U tome leži velika moć televizije kao dominantnog medija, čak i na početku novog veka i milenijuma. Ali, šta se događa kada se toj i takvoj slici oduzme ta vizuelna komponenta, da li predstavljena logika opstaje? Na ovo pitanje pokušano je da se odogovori kroz izvlačenje pojedinih izjava aktera televizijske stvarnosti u uvođenje u potpuno drugi, isključivo zvučni logički sistem, u kome je koncentracija na onome što se kaže, a ne na mestu sa koga se govori, na reprezentativnosti ili pak garderobi, obliku tela i lica.

Email: saris@beotel.net

Slušaj:     (mp3)

postavljeno: septembar 2009.

Sava Ristović
Sava Ristović novinar. Snimak mobilnim telefonom D. Simić

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com

Srodni linkovi: Vaša pisma, Otvoreno o sajtu, Novo na sajtu, Poklon za poneti

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Ako želite lako i brzo da se snađete na sajtu kliknite na početna slova abecede.
Ovaj način omogućiće da lako pretražite sadržaj sajta.

A    B    C    Ć    Č    D    Đ        E    F    G    H    I    J    K

L    Lj    M    N    Nj    O    P    R    S    Š    T    U    V    Z    Ž

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana