Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook

Beleška urednika sajta Dragoslava Simića:

Ovaj moto sajta prikazuje način rada primenjen u emisijama čiji sam autor.

Ivo Andrić. Iz priče „Alipaša“:

„Slušam ga dugo i pažljivo, samo mi ponekad dođe da mu upadnem u reč i da mu kažem šta ja mislim o tome. Da, dođe mi da to učinim, ali neću mu kazati ništa, jer ja ničiju priču ne prekidam i nikog ne ispravljam, ponajmanje stradalnika koji priča o svom stradanju. I kud bih ja došao kad bih to činio. Onda priče ne bi ni bilo. A svaka priča je, na svoj način, i u određenom trenutku, iskrena i istinita, a kao takvu treba je saslušati i primiti...“

Zoran Đinđić

Razgovor sa Desimirom Tošićem uvek je bio zanimljiv jer je Tošić kao pozitivna ličnost u te razgovore unosio svoju nadu i optimizam, a za Zorana Đinđića uvek je imao lepu reč o tome šta je sve Đinđić uradio i koliko je za života učinio da Srbija dobije novo lice.

Novinar van politike kao što sam bio ja, preciznije novinar koji nikada nije bio ni u kakvim političkim strankama, mogao je sa Đinđićem da ima kontakte samo na konferencijama za štampu.

Kada se pogledaju moje dokumentarne emisije na ovom sajtu, posetilac može da postaviti pitanje zašto nema nekog posebno pripremljenog razgovora sa Đinđićem, emisija u celini u kojoj će Đinđić poput mnogih drugih imati priliku da kaže svojim glasom ovom novinaru u mikrofon, svoje političke ideje, svoj pogled na budućnost.

Jednostavno nisam verovao da će na Đinđića biti izvršen atentat i da će ovaj čovek otići u 52 godini života. Nisam žurio da sa njim obavim neki razgovor. Smatrao sam: ima vremena.

Medija centar, 2001. i konferencija za štampu Demokratske stranke. Glavna ličnost je Zoran Đinđić. Fotoreporteri, kamere, novinari. Prišao sam sasvim blizu Đinđiću da bih načinio snimak koji vidite na naslovnoj strani, a budući premijer mi je rekao: „Kupite bolji aparat, aludirajući na „starinski Olimpus“ koji sam tada imao. I zaista kupio sam elektronski aparat, ali nekoliko godina kasnije. Toliko mi je vremena trebalo da ga zaradim.

Emisija koju slušate sadrži 3 dela: prvi snimak koji sam načinio decembra 1992. u Domu sindikata na predizbornoj konvenciji Demokratske stranke, kandidat Milan Panić, govori Zoran Đinđić i snimke načinjene posle ubistva Zorana Đinđića na kojima o njemu govore Jovan Radulović i izuzetno potresno, Žarko Korać.

Slušaj:     (mp3)

Kratka biografija iz Vikipedije:

Zoran Đinđić (rođen 1. avgusta 1952. u Bosanskom Šamcu, SR Bosna i Hercegovina, FNRJ, ubijen 12. marta 2003. u Beogradu) je bio srpski političar i državnik, doktor filozofije po obrazovanju, jedan od osnivača i dugogodišnji predsednik Demokratske stranke, predsednik Vlade Republike Srbije (2001-2003) i gradonačelnik Beograda (1997).

Postavljeno: jun 2010.

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com

Srodni linkovi: Vaša pisma, Otvoreno o sajtu, Novo na sajtu, Poklon za poneti

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Ako želite lako i brzo da se snađete na sajtu kliknite na početna slova abecede.
Ovaj način omogućiće da lako pretražite sadržaj sajta.

A    B    C    Ć    Č    D    Đ        E    F    G    H    I    J    K

L    Lj    M    N    Nj    O    P    R    S    Š    T    U    V    Z    Ž

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana