Lako i brzo  |  Početna

english YouTube facebook

Vest iz Londona

Ova vest ne bi bila potpuna, ako ne kažem da ima direktne veze sa urednikom sajta, a iz priloga će se razumeti i zašto.

Sarajevski sveštenik Kosta Božić koji je pred atentat pričestio Gavrila Principa, bio je pradeda engleske novinarke i književnice Katharine Quarmby, unuke Lujze Rajner.

Naslov: “Sveštenik, atentator i nadvojvoda Franc Ferdinand”,
napisala Katharine Quarmby

Prevedeno sa korica knjige: “Priča koja oduzima dah” – Dragoslav Simić

Reli Alfandari Pardo
Katharine Quarmby
Katharine Quarmby,
fotografiju snimio Tom Green

From: Katharine Quarmby
Sent: Wednesday, June 25, 2014 7:25 PM
To: Dragoslav Simic
Subject: Fwd: Thistle Single launch

Dragi Dragoslave,

Pomislila sam da bi ste voleli da objavite naslovnu stranu moje e-knjige “Sveštenik, atentator, i nadvojvoda Franc Ferdinand” na svom sajtu – uoči objavljivanja u Londonu u subotu 28. juna 2014. Mislim da lepo izgleda i kao što možete da vidite stavili smo citat vašeg osvrta na knjigu, direktno na korice – hvala!

Knjiga će biti objavljena 28. juna – na 100-godišnjicu atentata naravno, na veoma važan dan za Srbiju.

Veoma bih volela ako možete da spomenete izdanje (publikaciju) na svom veb-sajtu ali molim da ne objavite priču jer izdavač, “Thristle Publishing”, trenutno pokušava da proda prava u Evropi pa bi to napravilo komplikacije i izazvalo probleme sa autorskim pravima. Čim budem nešto više znala javiću – naravno više sledeće nedelje, kada bude priča objavljena.

Moj motiv za ovu priču je to što sam bila zainteresovana dugo vremena za porodičnu istoriju moje majke i porodice sa njene strane. Kao što znate, u Zapadnoj Evropi istorija Balkana, naročito posle raspada Jugoslavije je bila vrlo kontraverzna i bilo je posebno teško za britanske Srbe da govore o svojoj istoriji. Tek sada, 20 godina kasnije, priča se o tome. Moja majka je takođe puno pričala o porodičnoj istoriji i Drugom svetskom ratu, pa čak i o ranijem periodu. Bavim se pisanjem kratkih priča kao i novinarstvom pa sam pomislila da je ovo prava forma u kojoj mogu da pokušam da ispričam priču o mogućoj povezanosti moje porodice sa veoma važnim ovogodišnjim istorijskim događajem – atentatom na nadvojvodu Franca Ferdinanda. O ovome se oduvek pričalo u porodici, ali kako sam istraživala kao novinarka, shvatila sam da je moguće da je nešto od toga istina i da bih mogla da satkam priču o tome. To je priča koju sam napisala.

Najlepše želje,
Katarina

From: Katharine Quarmby
Sent: Friday, June 27, 2014 11:03 AM
To: Dragoslav Simic
Subject: Re: dragoslav simic

Link je postavljen na Amazon. Ako možete da podstaknete ljude iz Srbije da to pogledaju, to bi bilo divno (da li je to moguće, ne znam?)
http://www.amazon.co.uk/Priest-Assassin-Archduke-Franz-Ferdinand-ebook/dp/B00LAECAQW/ref=sr_1_6?s=books&ie=UTF8&qid=1403858930&sr=1-6&keywords=quarmby

Citat na koricama knjige je preuzet i preveden iz vaše recenzije i glasi: "Priča koja oduzima dah".

Sve najlepše,
Katharine

Još malo od urednika sajta:

Ako želite da saznate više o istoriji porodice Božić odnosno o tome kako sam došao do koleginice Katharine Quarmby, odnosno preciznije kako je ona pronašla ovaj sajt, kliknite na link Lujza Rajner - Audio i Foto arhiv SIMIĆ

Postavljeno: jun 2014.

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Ako želite lako i brzo da se snađete na sajtu kliknite na početna slova abecede.
Ovaj način omogućiće da lako pretražite sadržaj sajta.

A    B    C    Ć    Č    D    Đ        E    F    G    H    I    J    K

L    Lj    M    N    Nj    O    P    R    S    Š    T    U    V    Z    Ž

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana