Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook pretraga

Beleška urednika sajta Dragoslava Simića:

Ovaj moto sajta prikazuje način rada primenjen u emisijama čiji sam autor.

Ivo Andrić. Iz priče „Alipaša“:

„Slušam ga dugo i pažljivo, samo mi ponekad dođe da mu upadnem u reč i da mu kažem šta ja mislim o tome. Da, dođe mi da to učinim, ali neću mu kazati ništa, jer ja ničiju priču ne prekidam i nikog ne ispravljam, ponajmanje stradalnika koji priča o svom stradanju. I kud bih ja došao kad bih to činio. Onda priče ne bi ni bilo. A svaka priča je, na svoj način, i u određenom trenutku, iskrena i istinita, a kao takvu treba je saslušati i primiti...“

Dubravka Stojanović

Autobiografija uživo

Sajt oprema i uređuje Dragoslav Simić sicke41@gmail.com

Dr Dubravka Stojanović, docent na katedri za istoriju Filozofskog fakulteta u Beogradu, pisac više zapaženih knjiga iz istorije političkih ideja u Srbiji, istraživanja brisanog prostora između Skerlića i partizana i četnika, žene kao ogledalo modernizacije, Beograd u žiži modernih vremena dvadesetog veka, sve ovo izgovorio sam kao najavu za emisiju sa Dubravkom Stojanović 2007. godine kada je ovaj tekst i autorizovan.

Dubravka Stojanović

Fotografije profesorke Dubravke Stojanović koje gledate, snimio sam u jednom kafiću na Crvenom krstu u kome smo se slučajno sreli decembra 2012. godine. Taj prostor bio je ukrašen starim nameštajem, ogledalima i slikama. Emisija u kojoj ona govori emitovana je uživo 2007. godine.

Slušaj:   

  (mp3)

Dubravka Stojanović: Teško je biti istoričar, posebno istoričar dvadesetog veka, ako ni zbog čega drugog, zbog toga što je dvadeseti vek proizveo jednu ogromnu količinu papira koju, da biste bili istoričar, morate da pročitate. Ali čini mi se da je naročito teško biti istoričar na Balkanu, biti istoričar u Srbiji i posebno da je teško bilo biti, pa možda i danas, istoričar devedesetih godina dvadesetog veka, ili, kažem, čak i danas...

Više...

Postavljeno: februar 2013.

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com

Autor sajta  Kratka biografija Dragoslava Simića, osnivača sajta www.audioifotoarhiv.com
Dragoslav Simić Video zapis - O knjigama koje govore: Veče Dragoslava Simića. Narodna biblioteka Kruševac. Novinarka Maja Martinović, (Radio televizija Kruševac) 2006.
Dragoslav Simić je ekspert za proizvodnju radio programa o čemu svedoči ovaj sajt na kome možete čuti 1000 dokumentarnih radio emsija Dragoslava Simića: opširnije vidi

sicke41@gmail.com

english   YouTube   facebook sajta

Staza Vašeg puta vodi Vas u svet audio i foto arhiva novinara Dragoslava Simića.
Najznačajnije ličnosti iz političke i kulturne istorije nekadašnje Jugoslavije i današnje Srbije, pojavljuju se u izlozima ovog sajta.
Možete čuti veliki broj dokumentarnih radio emisija Dragoslava Simića i njegovih kolega po izboru urednika ili gledati fotografije snimljene iz profesionalnog ugla. Sajt otvara sačuvane porodične zvučne arhive na srpskom jeziku nastale pre i posle Drugog svetskog rata.
"Gosti sajta", “Knjige koje govore”, "Vaša pisma", "Radio kritika", "Prijatelji sajta", "Novi projekti", "Da li ste pročitali retke knjige" ~ samo je deo stranica ove elektronske izložbe okrenute novim medijima u svetu.
Sajt spada u domen nematerijalne kulture. Sajt je nekomercijalan.
Pristup sajtu je slobodan. Podržite ga donacijom. Novčani prilozi uplaćuju se preko žiro računa.
Informacije: urednik sajta Dragoslav Simić sicke41@gmail.com


Srodni linkovi: Vaša pisma, Otvoreno o sajtu, Novo na sajtu, Poklon za poneti, E-prodavnica

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Ako želite lako i brzo da se snađete na sajtu kliknite na početna slova abecede.
Ovaj način omogućiće da lako pretražite sadržaj sajta.

A    B    C    Ć    Č    D    Đ        E    F    G    H    I    J    K

L    Lj    M    N    Nj    O    P    R    S    Š    T    U    V    Z    Ž

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana