Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook pretraga

Beleška urednika sajta Dragoslava Simića:

Ovaj moto sajta prikazuje način rada primenjen u emisijama čiji sam autor.

Ivo Andrić. Iz priče „Alipaša“:

„Slušam ga dugo i pažljivo, samo mi ponekad dođe da mu upadnem u reč i da mu kažem šta ja mislim o tome. Da, dođe mi da to učinim, ali neću mu kazati ništa, jer ja ničiju priču ne prekidam i nikog ne ispravljam, ponajmanje stradalnika koji priča o svom stradanju. I kud bih ja došao kad bih to činio. Onda priče ne bi ni bilo. A svaka priča je, na svoj način, i u određenom trenutku, iskrena i istinita, a kao takvu treba je saslušati i primiti...“

Akustična poezija

Vujica Tucić Rešin
i Branko Andrić

Ovu stranicu je osmislio, tonski snimio i sačuvao urednik sajta Dragoslav Simić

Naš sajt www.audioifotoarhiv.com je nekomercijalan. Izdržava se od dobrovoljnih priloga. Podržite ga donacijom.
Adresa urednika: Dragoslav Simić sicke41@gmail.com. Budite prvi koji će svojim novčanim prilogom podržati ovo kulturno dobro kome zbog nedostatka sredstava preti gašenje.

Kratka istorija ovih zapisa:

Katalin Ladik, Vujicu Tucića Rešina i Branka Andrića Andrlu /1946. ~ 2006./, avangardne mlade pesnike iz Novog Sada, snimio sam tonski u jednom danu 1976. ili 1977. godine? Ti zapisi spadaju u domen akustične poezije i sačuvani su slučajno. Nažalost Vujica i Branko Andrić više nisu u životu. Andrićevu fotografiju nisam uspeo da nađem pa sam umesto te fotografije stavio Vetrenjaču, akvarel slikara Milana Milića Jagodinskog, njihovog prijatelja iz Novog Sada.

Vujica Tucić Rešin
Vujica Tucić Rešin (1941. ~ 2009.), avangardni pesnik iz Novog Sada
Vetrenjača
Vetrenjača, akvarel M.M. Jagodinskog, umesto fotografije Branka Andrića Andrle (1947. ~ 2006.), avangardnog pesnika iz Novog Sada.

Katalin Ladik, glumicu i pesnikinju, sreo sam prvi put posle mnogo godina na jednoj književnoj večeri u Beogradu tek u februarau 2010. i to sam objavio na stranici "Katalin Ladik".

Analazom sadržaja njihove akustične poezije danas, može se dobiti prava slika o ovim pesnicima koje pamtim kao mlade, jer ih osim Ladikove, više nikada kasnije nisam sreo.

Slušaj - Vujica Tucić Rešin:     (mp3)

Slušaj - Branko Andrić:    (mp3)

TV REVIJA u svom broju od 15.9.1972. godine iz pera novinara Danila Štrbca, objavila je tekst “Koncert za vibrator i singericu”, koji se odnosi na Vujicu Tucića Rešina, Katalin Ladik i Branka Andrića.

Pročitaj 1. deo

Pročitaj 2. deo

Postavljeno: februar 2010.

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com

Autor sajta  Kratka biografija Dragoslava Simića, osnivača sajta www.audioifotoarhiv.com
Dragoslav Simić Video zapis - O knjigama koje govore: Veče Dragoslava Simića. Narodna biblioteka Kruševac. Novinarka Maja Martinović, (Radio televizija Kruševac) 2006.
Dragoslav Simić je ekspert za proizvodnju radio programa o čemu svedoči ovaj sajt na kome možete čuti 1000 dokumentarnih radio emsija Dragoslava Simića: opširnije vidi

sicke41@gmail.com

english   YouTube   facebook sajta

Staza Vašeg puta vodi Vas u svet audio i foto arhiva novinara Dragoslava Simića.
Najznačajnije ličnosti iz političke i kulturne istorije nekadašnje Jugoslavije i današnje Srbije, pojavljuju se u izlozima ovog sajta.
Možete čuti veliki broj dokumentarnih radio emisija Dragoslava Simića i njegovih kolega po izboru urednika ili gledati fotografije snimljene iz profesionalnog ugla. Sajt otvara sačuvane porodične zvučne arhive na srpskom jeziku nastale pre i posle Drugog svetskog rata.
"Gosti sajta", “Knjige koje govore”, "Vaša pisma", "Radio kritika", "Prijatelji sajta", "Novi projekti", "Da li ste pročitali retke knjige" ~ samo je deo stranica ove elektronske izložbe okrenute novim medijima u svetu.
Sajt spada u domen nematerijalne kulture. Sajt je nekomercijalan.
Pristup sajtu je slobodan. Podržite ga donacijom. Novčani prilozi uplaćuju se preko žiro računa.
Informacije: urednik sajta Dragoslav Simić sicke41@gmail.com


Srodni linkovi: Vaša pisma, Otvoreno o sajtu, Novo na sajtu, Poklon za poneti, E-prodavnica

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Ako želite lako i brzo da se snađete na sajtu kliknite na početna slova abecede.
Ovaj način omogućiće da lako pretražite sadržaj sajta.

A    B    C    Ć    Č    D    Đ        E    F    G    H    I    J    K

L    Lj    M    N    Nj    O    P    R    S    Š    T    U    V    Z    Ž

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana