Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook

Ljuba i Mara sa Zvezdare

AUTOR Dragoslav Simić

Ljuba i Mara
Ljuba i Mara

Ljubisav Gicić radi na telefonskoj centrali u opštini Stari Grad. Mara, njegova žena, je fiziotarapeut. Ova emisija snimljena je u njihovom stanu na Zvezdari. Vedrina kojom odišu njih dvoje glavna je odlika njihovog života.

Svakog jutra Ljuba sa belim štapom u ruci odlazi na gradski autobus koji sa Zvezdare vozi prema Starom gradu. U 8 sati je na poslu, a u torbi nosi kompjuter. U pola četiri vraća se sa posla istim autobusom prema Zvezdari. Mara je već ujutru otišla kod svojih pacijenata. Na prvi pogled monotono, reklo bi se da je to sve. Iz ovog šturog opisa još uvek se ne vidi, što je Ljubu i Maru dovelo na ovaj sajt. Kratak odgovor glasi: U njihovoj priči kipi radost života koji je zabeležio mikrofon.

Fotografija koju gledate nije snimljena u tuđoj bašti niti izmišljena za reklamu već je naćinjena u njihovoj maloj bašti iza kuće u kojoj stanuju.

U okviru dokumentarne serije “Govori da bih te video”, Drugog programa radio Beograda, prikazani su “Mara i Ljuba sa Zvezdare”, a posetioci sajta odnosno slušaoci radija prvi put mogu da vide čoveka koji je na svom kompjuteru bez koga ne ide na posao, montirao ovu emisiju.

E-mail: Ljubisav Gicić
62254467@telenormail.rs

Slušaj:     (mp3)

Vidi - Promocije

Postavljeno: septembar 2009.

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com

Srodni linkovi: Vaša pisma, Otvoreno o sajtu, Novo na sajtu, Poklon za poneti

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Ako želite lako i brzo da se snađete na sajtu kliknite na početna slova abecede.
Ovaj način omogućiće da lako pretražite sadržaj sajta.

A    B    C    Ć    Č    D    Đ        E    F    G    H    I    J    K

L    Lj    M    N    Nj    O    P    R    S    Š    T    U    V    Z    Ž

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana