Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook pretraga

Ljuba i Mara sa Zvezdare

Emisiju i fotografije u stanu i na Ljubinom radnom mestu snimio urednik sajta Dragoslav Simić 2009. godine

Naš sajt www.audioifotoarhiv.com je nekomercijalan. Izdržava se od dobrovoljnih priloga. Podržite ga donacijom.
Adresa urednika: Dragoslav Simić sicke41@gmail.com. Budite prvi koji će svojim novčanim prilogom podržati ovo kulturno dobro kome zbog nedostatka sredstava preti gašenje.

Ljuba i Mara
Ljuba i Mara

Ljubisav Gicić radi na telefonskoj centrali u opštini Stari Grad. Mara, njegova žena, je fiziotarapeut. Ova emisija snimljena je u njihovom stanu na Zvezdari. Vedrina kojom odišu njih dvoje glavna je odlika njihovog života.

Svakog jutra Ljuba sa belim štapom u ruci odlazi na gradski autobus koji sa Zvezdare vozi prema Starom gradu. U 8 sati je na poslu, a u torbi nosi kompjuter. U pola četiri vraća se sa posla istim autobusom prema Zvezdari. Mara je već ujutru otišla kod svojih pacijenata. Na prvi pogled monotono, reklo bi se da je to sve. Iz ovog šturog opisa još uvek se ne vidi, što je Ljubu i Maru dovelo na ovaj sajt. Kratak odgovor glasi: U njihovoj priči kipi radost života koji je zabeležio mikrofon.

Fotografija koju gledate nije snimljena u tuđoj bašti niti izmišljena za reklamu već je naćinjena u njihovoj maloj bašti iza kuće u kojoj stanuju.

U okviru dokumentarne serije “Govori da bih te video”, Drugog programa radio Beograda, prikazani su “Mara i Ljuba sa Zvezdare”, a posetioci sajta odnosno slušaoci radija prvi put mogu da vide čoveka koji je na svom kompjuteru bez koga ne ide na posao, montirao ovu emisiju.

E-mail: Ljubisav Gicić
62254467@telenormail.rs

Slušaj:     (mp3)

Vidi - Promocije

Postavljeno: septembar 2009.

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com

Autor sajta  Kratka biografija Dragoslava Simića, osnivača sajta www.audioifotoarhiv.com
Dragoslav Simić Video zapis - O knjigama koje govore: Veče Dragoslava Simića. Narodna biblioteka Kruševac. Novinarka Maja Martinović, (Radio televizija Kruševac) 2006.
Dragoslav Simić je ekspert za proizvodnju radio programa o čemu svedoči ovaj sajt na kome možete čuti 1000 dokumentarnih radio emsija Dragoslava Simića: opširnije vidi

sicke41@gmail.com

english   YouTube   facebook sajta

Staza Vašeg puta vodi Vas u svet audio i foto arhiva novinara Dragoslava Simića.
Najznačajnije ličnosti iz političke i kulturne istorije nekadašnje Jugoslavije i današnje Srbije, pojavljuju se u izlozima ovog sajta.
Možete čuti veliki broj dokumentarnih radio emisija Dragoslava Simića i njegovih kolega po izboru urednika ili gledati fotografije snimljene iz profesionalnog ugla. Sajt otvara sačuvane porodične zvučne arhive na srpskom jeziku nastale pre i posle Drugog svetskog rata.
"Gosti sajta", “Knjige koje govore”, "Vaša pisma", "Radio kritika", "Prijatelji sajta", "Novi projekti", "Da li ste pročitali retke knjige" ~ samo je deo stranica ove elektronske izložbe okrenute novim medijima u svetu.
Sajt spada u domen nematerijalne kulture. Sajt je nekomercijalan.
Pristup sajtu je slobodan. Podržite ga donacijom. Novčani prilozi uplaćuju se preko žiro računa.
Informacije: urednik sajta Dragoslav Simić sicke41@gmail.com


Srodni linkovi: Vaša pisma, Otvoreno o sajtu, Novo na sajtu, Poklon za poneti, E-prodavnica

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Ako želite lako i brzo da se snađete na sajtu kliknite na početna slova abecede.
Ovaj način omogućiće da lako pretražite sadržaj sajta.

A    B    C    Ć    Č    D    Đ        E    F    G    H    I    J    K

L    Lj    M    N    Nj    O    P    R    S    Š    T    U    V    Z    Ž

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana