Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook pretraga

Beleška urednika sajta Dragoslava Simića:

Ovaj moto sajta prikazuje način rada primenjen u emisijama čiji sam autor.

Ivo Andrić. Iz priče „Alipaša“:

„Slušam ga dugo i pažljivo, samo mi ponekad dođe da mu upadnem u reč i da mu kažem šta ja mislim o tome. Da, dođe mi da to učinim, ali neću mu kazati ništa, jer ja ničiju priču ne prekidam i nikog ne ispravljam, ponajmanje stradalnika koji priča o svom stradanju. I kud bih ja došao kad bih to činio. Onda priče ne bi ni bilo. A svaka priča je, na svoj način, i u određenom trenutku, iskrena i istinita, a kao takvu treba je saslušati i primiti...“

Radio emisije iz fioke

Naš sajt www.audioifotoarhiv.com je nekomercijalan. Izdržava se od dobrovoljnih priloga. Podržite ga donacijom.
Adresa urednika: Dragoslav Simić sicke41@gmail.com. Budite prvi koji će svojim novčanim prilogom podržati ovo kulturno dobro kome zbog nedostatka sredstava preti gašenje.

(u pripremi)

Vreme radoznalosti

Radio Beograd
Radio Beograd, foto D. Simić

Dugačka je istorija ove emisije, a veliki broj novinara Radio Beograda je pripremao godinama ovu emisiju.

Kako se emisija Vreme radoznalosti autorke i voditeljke Sanje Čupić našla na mom sajtu, predmet je ove beleške. Pretražujući ovih dana jednu fijoku ormana čija je vlasnica bila na lečenju od kovida, našao sam kasetu na kojoj je pisalo: „Gospođi Ljiljani Simić, Sanja Čupić.“ Nije bilo datuma, ali prema sadržaju predpostavio sam da su to neke osamdeste godina prošlog veka. Vrlo obrazovana i uvažena novinarka moja koleginica Sanja Čupić dala je tu emisiju Ljiljani koja je u to vreme bila urednica za propagandu u Izdavačkoj kući „Rad“. Ljiljana je sakupljala sve tonske i pisane zapise koji su se odnosili na „Radove“ autore jer je dokumentacija važan izvor za čuvanje sećanja na vreme u kome se zbio neki događaj. Centralna tema Sanje Čupić u emisiji bila je pesnička zbirka Vojislava Brkovića /umro 2012./ o čijoj poeziji je govorio književni kritičar Gojko Božović. Ljiljana se svojim glasom pojavila samo dva puta čitajući kratko Brkovićeve stihove. Između mogućnosti da bacim kasetu sa emisijom ili da je sačuvam na ovaj način bez obzira na vrlo siromašne podatke o emisiji koje sam naveo , mislio sam da je ipak bolje sačuvati je u Radio emisije iz fioke.

Nažalost nisam pronašao ni fotografiju Sanje Čupić kojom bih vizuelno predstavio autorka. Slika Ljiljane Simić koju je snimio sin Vladimir Simić neposredno pred Ljiljanin odlazak na lečenje za sada je jedini artefakt iz emisije.

Govore:
Sanja Čupić autorka emisije
Gojko Božović književni kritičar
Ljiljana Simić /IK Rad/

Slušaj:     (mp3)

Postavljeno: april 2021.

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com

Srodni linkovi: Vaša pisma, Otvoreno o sajtu, Novo na sajtu, Poklon za poneti, E-prodavnica

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Ako želite lako i brzo da se snađete na sajtu kliknite na početna slova abecede.
Ovaj način omogućiće da lako pretražite sadržaj sajta.

A    B    C    Ć    Č    D    Đ        E    F    G    H    I    J    K

L    Lj    M    N    Nj    O    P    R    S    Š    T    U    V    Z    Ž

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana