Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook

Tajna škola

Tajna škola

Snimljeno u jednom novobeogradskom soliteru 1982. Požrtvovana učiteljica Marica iz škole za opismenjavanje odraslih, tajno odlazi u stan čistačice javnih klozeta, Zore Jaguzović. Ljubomorni muž ne dozvoljava Zori da ide u školu. Reportaža objavljena u „Dugi“ (pdf)

Slušaj:     (mp3)

REŠENJE o nagradi
(klikni na sliku za uvećanje)

U nedostatku bilo kakve ilustracije za ovu temu, mislim da će posetiocima sajta biti zanimljivo da vide ovo REŠENJE o nagradi Radio Beograda za emisiju „Tajna škola Zore Jaguzović“, 1984. godine.

Moj sin nije meni brat pa sa njim zemlju da delim

Snimljeno u Markovcu 1975. Na mirovnom veću sude se otac i sin.

Slušaj:     (mp3)

Jaki živci majstora Đoke

Emisija snimljena u selu Vojka kod Pazove 1984. Vozač lokalnog autobusa na liniji Beograd, Stara Pazova, Inđija, Novi Sad, Đorđe, poznatiji među kolegama kao Kalaba, ispričao je četiri antologijske priče o svojim putnicima. Emisija je doživela veliki broj repriza.

Sredinom devedesetih kada je građanski rat u Jugoslaviji besneo, potražio me je telefonom neki slušalac i molio da se svakako vidimo. Našli smo se u blizini radija. Njih dvoje, on i ona, rekli su mi, da žive u Smederevu i da se iseljavaju u Kanadu. Ali nisu hteli da odu „preko“ „bez majstor Đoke“. O sudbini ovih slušalaca ne znam ništa, ali ne bi me iznenadilo da preko Interneta dobijem neku vest o njima.

Ton masjtor je bio Blažo Raičević /.... ~ 2017./

Blažo Raičević i Koja
Blažo Raičević ćućori sa Kojom iz ” Discipline kičme”. Snimio mobilnim Zoran Modli 2015. godine

Autobuska stanica
Jedna od prigradskih autobuskih stanica

Slušaj:     (mp3)

/skinuto sa NETA/ o Blaži Raičeviću:
Jedan od poslednjih smekera Radio Beograda!

Čip i sedam jarića

Beše to emisija o računarima ranih '90... Prvi ulazak u Studio 6, duboko ispod ulice... Dobar dan, Vidoje - Dobar dan, Blažo... I onda sam ga sledećih nekoliko dolazaka "davio" oko iste ove miksete na slici za kojom je redovno "motao" duvan... Da je samo mogao da pretpostavi koliko mi je to sve kasnije značilo... Onda se "škola" završila i Studio 6 nikada više uživo video nisam... Nas dvojca smo se, sledećih 20ak godina sretali što po gradu, što na autobuskoj stanici kod Akademca... Bio je jedinstven lik, ne mogu reći da sam ga dobro poznavao ili s njim bio blizak prijatelj, ali eto, nesebično je posvetio jednom klincu podosta svog radnog vremena, a uopšte niije morao... Hvala mu, baš mi je žao...

Postavljeno: oktobar 2009. / dopunjeno 2017.

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com

Srodni linkovi: Vaša pisma, Otvoreno o sajtu, Novo na sajtu, Poklon za poneti

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Ako želite lako i brzo da se snađete na sajtu kliknite na početna slova abecede.
Ovaj način omogućiće da lako pretražite sadržaj sajta.

A    B    C    Ć    Č    D    Đ        E    F    G    H    I    J    K

L    Lj    M    N    Nj    O    P    R    S    Š    T    U    V    Z    Ž

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana