Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook

Beleška urednika sajta Dragoslava Simića:

Ovaj moto sajta prikazuje način rada primenjen u emisijama čiji sam autor.

Ivo Andrić. Iz priče „Alipaša“:

„Slušam ga dugo i pažljivo, samo mi ponekad dođe da mu upadnem u reč i da mu kažem šta ja mislim o tome. Da, dođe mi da to učinim, ali neću mu kazati ništa, jer ja ničiju priču ne prekidam i nikog ne ispravljam, ponajmanje stradalnika koji priča o svom stradanju. I kud bih ja došao kad bih to činio. Onda priče ne bi ni bilo. A svaka priča je, na svoj način, i u određenom trenutku, iskrena i istinita, a kao takvu treba je saslušati i primiti...“

Dr Svenka Savić

Autobiografija uživo

Od baleta do Ženskih studija

Zapis urednika sajta Dragoslava Simića:

Knjiga Autobiografija uživo označena na linku "Autobigrafije uživo" daje objašnjenje kako je nastala ova knjiga, zato se za posetioce sajta može označiti sa brojem JEDAN ili prva serija emisija koja je objavljena u knjizi sa CD učesnika emisija.

Ovo je DRUGA serija Autobiografija uživo, ali ne i knjiga jer za knjigu nije bilo sredstava pa su se tako svi učesnici serije našli na sajtu i mogu se čuti uživo onako kako su govorili. Emisije o kojima je reč snimljene su 2007. i 2008. godine, osim nekih drugih sličnih koje će biti posebno prikazane.

Emisija u kojoj je govorila profesorka Svenka Savić, iz DRUGE serije Autobiografije uživo, emitovana je 2008. godine, a postavljena je na sajt 2014. godine. Prikazani podaci su važni za pažljive posetioce sajta. Oni će uočiti da u emisijama autobiografija od vremena emitovanja na radiju do danas, nedostaje 5 ili 6 godina. Predlažem da taj prostor godina koje nisu obuhvaćene ovim pričama, popunite svojom radoznalošću pregledanjem stranice Novo na sajtu. Ne zaboravite, Internet, je najznačajniji proizvod ljudskog uma s kraja XX veka.
Fejsbuk sajta, profil sajta je na linku Audio i foto arhiv | Фејсбук - Facebook. Omogućava brz i zanimljiv pregled sadržaja celog sajta.

Ko su učesnici ove druge serije Autobiogtrafije uživo

Učesnike sam odabrao 2007. i 2008. godine. Pored profesorke Svenke Savić, ušle su u izbor i druge ličnosti čiji se glasovi mogu čuti na sajtu: Desimir Tošić politički radnik i publicista, profesori Ljubiša Rajić i Milo Lompar, istoričarke Latinka Perović i Dubravka Stojanović, verski analitičar Živica Tucič, istoričar Slobodan G. Marković, novinari Miša Brkić, Nebojša Milosavljević i Mira Adanja Polak, karikaturista Jugoslav Vlahović, sociolog Mihajlo Mihajlov, dirigent Vojislav Bubiša Simić, kulturolog Zorica Tomić i drugi.

Zašto “Autobiografija uživo”?

Reč je o nesvakidašnjem radio eksperimentu.

Želeo sam da u svojoj „majstorskoj radionici“, pozajmljena fraza, radio dokumentarac predstavim uživo. Imao sam u tome podršku glavnog urednika Drugog programa radija Đorđa Malavrazića. Razgovorarati pred mikrofonom, pa to može svako, ali trebalo je napraviti nešto sasvim drugačije od razgovora. Ideja je bila: ispovest pred mikrofonom. Tako su nastale Autobiografije uživo bez uticaja voditelja na tok misli i izlaganje učesnika. Dobra priprema emisija, dali je odličan rezultat koji se može čuti i proveriti na ovim stranicama sajta.

Crveno svetlo se pali u studiju i danas, na isti način kao kada je započela istorija radija. Bio je to znak za početak ovog svojevrsnog i neobičnog „radio pozorišta“.

Slušaj dr Svenka Savić:     (mp3)

Iz biografije Svenke Savić

Svenka Savić
Ženske studije i istraživanja
Okrugli sto Žene sa dostojnim vebom za interkulturni dijalog, organizuje i vodi Svenka Savić

Članica je Izvršnog odbora Evropskog društva lingvista. Učestovala je na oko 100 naučnih skupova u zemlji i inostranstvu. Naročito se zalagala za multidisciplinarnost studija, osnivačica Ženskih studija i istraživanja Mileva Marić Ajnštajn u Novom Sadu, kao i Centra za rodne studije u Beogradu. Prvi kurs Analize diskursa u Jugoslaviji održala je osamdesetih godina XX veka na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Postavljeno: jun 2014.

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com

Srodni linkovi: Vaša pisma, Otvoreno o sajtu, Novo na sajtu, Poklon za poneti

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Ako želite lako i brzo da se snađete na sajtu kliknite na početna slova abecede.
Ovaj način omogućiće da lako pretražite sadržaj sajta.

A    B    C    Ć    Č    D    Đ        E    F    G    H    I    J    K

L    Lj    M    N    Nj    O    P    R    S    Š    T    U    V    Z    Ž

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana