Početna  |  Kontakt Simić

english YouTube facebook pretraga

Beleška urednika sajta Dragoslava Simića:

Ovaj moto sajta prikazuje način rada primenjen u emisijama čiji sam autor.

Ivo Andrić. Iz priče „Alipaša“:

„Slušam ga dugo i pažljivo, samo mi ponekad dođe da mu upadnem u reč i da mu kažem šta ja mislim o tome. Da, dođe mi da to učinim, ali neću mu kazati ništa, jer ja ničiju priču ne prekidam i nikog ne ispravljam, ponajmanje stradalnika koji priča o svom stradanju. I kud bih ja došao kad bih to činio. Onda priče ne bi ni bilo. A svaka priča je, na svoj način, i u određenom trenutku, iskrena i istinita, a kao takvu treba je saslušati i primiti...“

Milena Dragičević Šešić

“Univerzitetski forum” devedesetih

Naš sajt www.audioifotoarhiv.com je nekomercijalan. Izdržava se od dobrovoljnih priloga. Podržite ga donacijom.
Adresa urednika: Dragoslav Simić sicke41@gmail.com. Budite prvi koji će svojim novčanim prilogom podržati ovo kulturno dobro kome zbog nedostatka sredstava preti gašenje.

Milena Dragičević Šešić

Zapis koji sledi je u vezi sa postavljanjem stranice na kojoj govori profesorka Milena Dragičević Šešić.

Priča počinje od susreta sa Vericom Barać koju sam upoznao u Čačku 2001. godine, a razgovor koji smo vodili tada o seriji budućih emisija, mogao je da nosi naziv “Žene u politici”.

Došli smo do zajedničke ideje, da bi bilo interesantno za buduće istraživače našeg političkog života posle Miloševića, da snimim dokumentarne radio emisije u kojima će učestvovati ženski likovi sa spiska koji prilažem: Tanja Petorvar, Olivera Milosavljević, Sonja Biserko, Svetlana Slapšak, Milena Dragičević Šešić, Lejla Ruždić, Branka Mihajlović, Nataša Kandić, Daša Duhaček, Ljiljana Đurđić, Jelka Imširović, Milica Lučić Čavić, Latinka Perović, Milica Pešić, Marina Blagojević, Nada Radović Ćetković, Snježana Milivojević, Fuada Stanković, Borka Pavičević, Sonja Liht i Jasmina Tešanović.

Dogovarali smo se još tada da načinimo knjigu ženskih portreta u politici, koju bi činili tekstovi i tonski zapis glasova učesnica postavljeni na CD. Međutim, kako to obično biva, život je diktirao dragačija rešenja. Pisati dalje na ovu temu značilo bi opisivati “hod po mukama” urednika sajta koji je pokušavao da ostvari željenu knjigu. Ovo je 2013. godina, kada unosim ovaj zapis na sajt, a dogovor i razgovor koji sam imao sa Vericom Barać, zbio se 2001. godine.

Sve tonske zapise načinio sam do 2004. godine i te su emisije bile na programu radija u okviru serije „Govori da bih te video“. Na sreću, sačuvao sam ceo tonski materijal koji sada postavljam na sajt, ali još uvek ne u celini već prema mogućnostima koje diktira materijalno stanje urednika sajta. Kao što je napomenuto, sajt se izdržava iz ličnih sredstava i donacija kojih do sada još nije bilo. Vidi link: Otvoreno o sajtu

Za posetioce ove strane važan je vremenski okvir koji sam istakao kao alatku za kretanje po vremenu nastanka ovih razgovora.

Profesorku Milenu Dragičević Šešić snimio sam tonski u njenom kabinetu na Fakultetu, 2003. godine. Zapis je emitovan kao polusatna dokumentarna emisija odmah, a fotografiju koju gledate snimio sam januara 2013. u CZKD u Beogradu.

Slušaj:     (mp3)

Postavljeno: novembar 2013.

Sajt
www.audioifotoarhiv.com
je nekomercijalan i spada
u domen nematerijalne
kulture.
Izdržava se od donacija.
Podržite ga.

Adresa urednika:
Dragoslav Simić
sicke41@gmail.com

Povezani linkovi:

Verica Barać, Svetlana Slapšak, Nataša Kandić, Ljiljana Đurđić, Jelka Imširović, Milica Lučić Čavić, Latinka Perović, Fuada Stanković, Borka Pavičević, Jasmina Tešanović
Autor sajta / facebook stranica sajta

Autor sajta  Kratka biografija Dragoslava Simića, osnivača sajta www.audioifotoarhiv.com
Dragoslav Simić Video zapis - O knjigama koje govore: Veče Dragoslava Simića. Narodna biblioteka Kruševac. Novinarka Maja Martinović, (Radio televizija Kruševac) 2006.
Dragoslav Simić je ekspert za proizvodnju radio programa o čemu svedoči ovaj sajt na kome možete čuti 1000 dokumentarnih radio emsija Dragoslava Simića: opširnije vidi

sicke41@gmail.com

english   YouTube   facebook sajta

Staza Vašeg puta vodi Vas u svet audio i foto arhiva novinara Dragoslava Simića.
Najznačajnije ličnosti iz političke i kulturne istorije nekadašnje Jugoslavije i današnje Srbije, pojavljuju se u izlozima ovog sajta.
Možete čuti veliki broj dokumentarnih radio emisija Dragoslava Simića i njegovih kolega po izboru urednika ili gledati fotografije snimljene iz profesionalnog ugla. Sajt otvara sačuvane porodične zvučne arhive na srpskom jeziku nastale pre i posle Drugog svetskog rata.
"Gosti sajta", “Knjige koje govore”, "Vaša pisma", "Radio kritika", "Prijatelji sajta", "Novi projekti", "Da li ste pročitali retke knjige" ~ samo je deo stranica ove elektronske izložbe okrenute novim medijima u svetu.
Sajt spada u domen nematerijalne kulture. Sajt je nekomercijalan.
Pristup sajtu je slobodan. Podržite ga donacijom. Novčani prilozi uplaćuju se preko žiro računa.
Informacije: urednik sajta Dragoslav Simić sicke41@gmail.com


Srodni linkovi: Vaša pisma, Otvoreno o sajtu, Novo na sajtu, Poklon za poneti, E-prodavnica

Pošaljite svoje utiske o ovoj strani na adresu urednika sajta: Dragoslav Simić, sicke41@gmail.com. Vaše pismo može biti objavljeno.

« Nazad

Ako želite lako i brzo da se snađete na sajtu kliknite na početna slova abecede.
Ovaj način omogućiće da lako pretražite sadržaj sajta.

A    B    C    Ć    Č    D    Đ        E    F    G    H    I    J    K

L    Lj    M    N    Nj    O    P    R    S    Š    T    U    V    Z    Ž

Arhiv Simić © 2009. Sva prava zadržana